UA-49499200-1

Ο Γύρος των Μολάων έρχεται την Κυριακή 1/10

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10:00, πρόκειται να διεξαχθεί ο Γύρος Μολάων 2023, ο οποίος διοργανώνεται από τον  Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας

ΩΡΑ   ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η ώρα εκκίνησης θα δοθεί στις 10:00  το πρωί  της Κυριακής  με  σημείο εκκίνησης του αγώνα την Κεντρική Πλατεία Μολάων.
10:00 π.μ.: Αγώνας Δρόμου 1km και δυναμικό βάδισμα
10:30 π.μ.: Αγώνας Δρόμου 10km
10:45 π.μ.: Αγώνας Δρόμου 4km

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Μεγάλη Απόσταση   10 χλμ.
Μικρή Απόσταση  4 χλμ.
Παιδικός αγώνας Απόσταση  1χλμ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Γύρο Μολάων 2023 έχουν:
– Παιδικός αγώνας: Έτος Γέννησης: 2012-2013-2014 ( Στ΄- Ε΄- Δ’ τάξεις Δημοτικού)
– Μικρή Απόσταση  Έτος Γέννησης: 2011 και μεγαλύτεροι
– Μεγάλη Απόσταση Έτος Γέννησης: 2008 και μεγαλύτεροι

Απαραίτητη προϋπόθεση από τους συμμετέχοντες, είναι να συμπληρώσουν το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης (πιστοποίηση υγείας), το οποίο και επισυνάπτεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι  δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Προκειμένου να γραφείτε ηλεκτρονικά παρακαλούμε πατήστε εδώ.
Το Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής–Υπεύθυνης Δήλωσης (πιστοποίηση υγείας), συμπληρώνεται στην ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 ή στη γραμματεία του Αγώνα, στην Πλατεία, την Κυριακή 1/10/2023 (εφόσον δεν έχει συγκεντρωθεί ο επιτρεπτός αριθμός συμμετοχών) μέχρι τις 9:00π.μ.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
– E-mail:  p.molaon@yahoo.gr
– Messenger:  girosmolaon
– Facebook:  @girosmolaon
– Tηλέφωνο:  6972205105

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Δυναμικό Βάδισμα 1km και Αγώνας Δρόμου 1km
Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή και συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου 4km
Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία Μολάων, διαδρομή επί των οδών 25ης Μαρτίου, Επιδαύρου Λιμηράς, Γεωργίου Ρουμάνη, Ευστρατίου Κουνουπιώτη, Νικολάου Δημάκου, Αγίου Γεωργίου, Καλλιόπης Μάνου, Γεωργίου Βλαχανδρέα, Κυριάκου Βαρδουλάκη, Στρατηγού Διονυσίου Αρμπούζη, Βασιλείου Παναρίτη, 28ης Οκτωβρίου, Χρίστου Σπανιώλου, Παπαμιχαλοπούλου, 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή και συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.

Αγώνας δρόμου 10km
Εκκίνηση Πλατείας, Λ. Επιδαύρου Λιμηράς, Γεωρ. Ρουμάνη, Ευστράτιου Κουνουπιώτη, Νικ. Δημάκου, Πάκια, αναστροφή στο 3ο χλμ Πακίων-Ελαίας και επιστροφή μέσω της ίδιας διαδρομής, Πλατεία Μολάων, 25ης Μαρτίου, Βενετσάνου Κολοκούρη, αναστροφή στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Διγενή, και συνέχεια Βενετσάνου Κολοκούρη, 25ης Μαρτίου, τερματισμός.

Σταθμοί Τροφοδοσίας αθλητών
4km: Νοσοκομείο, οδ. Βασ. Παναρίτη και στον τερματισμό.
10km: 3ο χλμ, 5ο χλμ, 8οχλμ και στον τερματισμό.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φέρει τον αριθμό κάτω από ρούχα, θα πρέπει φτάνοντας στο σταθμό ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό ελέγχου θα θεωρείται άκυρος.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους εντός του χρονικού ορίου των 1 1/2 ώρας.
Αθλητές/τριες  που θέλουν να συνεχίσουν πέρα του ορίου  μπορούν αλλά με δική τους ευθύνη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chipχρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την Πλατεία Δημάκου.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους τρεις πρώτους νικητές – νικήτριες της γενικής αλλά και στις ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων, θα απονεμηθούν τα παρακάτω έπαθλα ανά ηλικιακή κατηγορία:
Στους πρώτους-πρώτες   Κύπελλο– Μετάλλιο
Στους δεύτερους-δεύτερες   Μετάλλιο
Στους τρίτους-τρίτες   Μετάλλιο

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Παιδικός αγώνας: : 2012-2013-2014 (Μαθητές Στ΄- Ε΄- Δ΄ τάξεις Δημοτικού)
Μικρή Απόσταση  : 2009-2011 (Μαθητές Γυμνασίου)
2006-2008 (Μαθητές Λυκείου)
2005 και μεγαλύτεροι
Μεγάλη Απόσταση: 2008 και μεγαλύτεροι

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι δωρεάν

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:
– Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
-Chip χρονομέτρησης
-Αναμνηστικό μετάλλιο

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται στην αίθουσα γραμματείας «Γύρου Μολάων» (δίπλα από Εκκίνηση):
Σάββατο 30/9/2023, ώρα 10.00-13.00 και 17.00-22.00
Κυριακή 1/10/2023, ώρα 08:00–09:00.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF έκδοσης 2018-2019 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων κι Αγώνων του ΣΕΓΑΣ (Αντίγραφα των παραπάνω Κανονισμών είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας).
Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των Αγώνων με βάση τους Κανονισμούς.

Τα νούμερα των δρομέων που παραλαμβάνονται για τον αγώνα θα πρέπει να φορεθούν αναλλοίωτα, από όλους τους συμμετέχοντες στο μέτωπο της φανέλας τους.
Οι αριθμοί δεν πρέπει, να κοπούν ή να διπλωθούν. Ο αριθμός πρέπει να φορεθεί από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή στον αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
ΚΑΝΕΙΣ  ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ -ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του νοσοκομείου Μολάων. Επιπλέον η διοργάνωση, σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων της διαδρομής, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών με την παρουσία στη διαδρομή Εθελοντών – Διασωστών, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους, στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.)

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΓΩΝΑ
Τεχνικοί Υπεύθυνοι ορίζονται οι Παναγιώτης Αρτινιός, Γεώργιος Αποστολάκης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Υπεύθυνοι Διαδρομής και Εγκατάστασης Ιωάννης Ζερβάκος, Χρήστος Ζερβάκος

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76