UA-49499200-1

ΟΦΜ Μολαϊκός – ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας: 1-0

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Την ήττα γνώρισε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας, στο τοπικό ντέρμπι με τον Μολαϊκό, που έγινε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων. Το αποτέλεσμα αδικεί το ΚΑΣΤΡΟ και διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις του διαιτητή.

Το 1ο ημίχρονο κύλησε με το γηπεδούχο Μολαϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Σταμάτη Πετράκη, μόνο από  στημένες φάσεις. Χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία για τον Μολαϊκό ήρθε στο 40΄ όταν από κεφαλιά – πάσα του Τρ. Αβδούλου, ο Γ. Κουτρουλάκης βρέθηκε αμαρκάριστος στη γωνία της μεγάλης περιοχής, το διαγώνιο σουτ όμως που έκανε πέρασε παράλληλα από την εστία των φιλοξενούμενων.

Το ΚΑΣΤΡΟ είχε κι αυτό 2 καλές στιγμές, στο 30΄ όταν το φάουλ που εκτέλεσε ο Βασ. Χούτρης έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Μολαϊκού και στο 37΄όταν ο Σωτ. Μπαρμπαγιαννάκος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή του Μολαϊκού, αλλά η κεφαλιά του μετά από τη σέντρα του Μιχ. Κοντάκου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ι. Γραμματικάκη.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με το Μολαϊκό να πιέζει και να ανοίγει το σκορ στο 53΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και αφού οι αμυντικοί του ΚΑΣΤΡΟΥ δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα, αυτή έφτασε στον αμαρκάριστο Αν. Ζώταλη που με κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ. Ήταν μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, αφού είχαν προηγηθεί 2 εμφανή επιθετικά φάουλ πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το σάστισμα των φιλοξενούμενων και λίγο έλειψε να κάνουν το 2-0, όταν ο Τρ. Αβδούλος στο 58΄βρέθηκε μόνος του πλάγια στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Στ. Πετράκης.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν το Μολαϊκό και έχασαν πολλές ευκαιρίες να γυρίσουν το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν όταν μετά από φάουλ στο 61΄ η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή του Μολαϊκού αλλά ο τερματοφύλακας Ι. Γραμματικάκης με σπουδαία επέμβαση απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Κ. Λιβανού .

Στο 65΄ο Πέτρος Μπούμπαλης βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή, το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει .

Η πίεση των παικτών του ΚΑΣΤΡΟΥ συνεχίστηκε και στο 74΄ είχαμε μια ακόμη φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ζητώντας πέναλτυ όταν ο Βασ. Χούτρης βρέθηκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ και δέχτηκε το τάκλιν από τον αμυντικό του Μολαϊκού Αν. Ζώταλη .

Στο 78΄ είχαμε την φάση που συζητήθηκε περισσότερο. Ο Πέτρος Μπούμπαλης εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Αθ. Λάτση που έχασε την μπάλα στην μικρή περιοχή και με προβολή πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για το ΚΑΣΤΡΟ, το οποίο όμως προς έκπληξη όλων ακύρωσε ο διατητής Ισακοβίδης, ξεσηκώνοντας παίκτες και φιλάθλους των φιλοξενούμενων και μάλιστα είχαμε πεντάλεπτη διακοπή στον αγώνα.

Στο χρόνο που απόμεινε το ΚΑΣΤΡΟ πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι, αφού οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά και κράτησαν τη νίκη .

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΟΛΑΙΚΟΣ: Ι. Γραμματικάκης, Τρ. Αβδούλος ( 73΄Η.Μπελεγρής ),Σ. Κότσαλης ( 70΄Β. Μουτσατσός), Αν. Ζώταλης, Δ.Ρουμάνης, Γ.Κουτρουλάκης, Χρ.Χατζησιμιώτης (83΄ Α. Σκάγκος), Α. Χατζησιμιώτης, Γ.Κουλούρης, Μ.Σκουρτάι ( 46΄Α.Τσιριγώτης ), Α.Λάτσης.

ΚΑΣΤΡΟ: Στ. Πετράκης, Γ.Κυριαζάκος, Σπ.Παπούλιας ( 14΄Σωτ. Μπαρμπαγιαννάκος), Π.Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός, Ι.Μάρκος, Π.Μπούμπαλης, Δ. Χούτρης,Β. Χούτρης, Μ. Κοντάκος , Δ. Ράντεφ. ( Δεν αγωνίστηκαν: Α. Μπετσόκου, Γ. Τζώρτζης, Χρ. Χούτρης, Α. Διακονέσκου, Ν. Βλάχος)

Ο Ιάκωβος Μάρκος μας είπε μετά τον αγώνα:

Σήμερα έγινε ένας πολύ κλειστός αγώνας, με δυνατές μονομαχίες και ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Παραμείναμε σε όλη τη διάρκεια συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και απειληθήκαμε μόνο από στημένες φάσεις.

Από την πλευρά μας είχαμε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ, κυρίως στην αντεπίθεση, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί.

Η ήττα είναι ένα αποτέλεσμα που μας αδικεί αλλά μας πεισμώνει για τη συνέχεια. Τέλος δεν μπορώ να μην σταθώ στην απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει το καθαρό γκολ ισοφάρισης της ομάδας μας, η οποία σε μεγάλο βαθμό καθόρισε την έκβαση του αγώνα .

Όσον αφορά στην συνέχεια των play off θέλουμε να παρουσιάσουμε το ίδιο μαχητικό πρόσωπο, την ίδια διάθεση και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Check Also

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου …

G-EZ117CQG76