UA-49499200-1

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Ν/Α Λακωνίας: Εξόρμηση στον Πάρνωνα και κοπή πίτας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, πεζοπορική εξόρμηση στο Χιονοβούνι (Νότιος Πάρνωνας) η οποία θα περιλαμβάνει και την ετήσια εορταστική κοπή πίτας στο βουνό.

Το Χιονοβούνι ανήκει στις νότιες απολήξεις του ελατοσκέπαστου Πάρνωνα με κορυφή 1.297 μέτρων, είναι  ενταγμένο στο σύνολο της έκτασής του στο πρόγραμμα Natura και ήταν παλαιότερα ένας τόπος γεμάτος από ανθρώπινες δραστηριότητες. Αυτό μαρτυρούν οι πολλές στάνες και τα καλύβια που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του και τα πολλά διαμορφωμένα χωράφια με κτιστές πεζούλες σε κάθε μικρό του πλάτωμα. Οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να ελιχθούν ανάμεσα από δένδρα μαύρης πεύκης και κεφαλληνιακής ελάτης, στο νοτιότερο ελατόδασος της χερσαίας Ευρώπης.

«Η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας. Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός, ενώ οι εναδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλιό) στους Μολάους στις 08:30 πμ.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι.

Συντονιστές:  Χρήστος Παναγιωτόπουλος, 6973331520 – Ανδρέας Κρητικός, 6906608616 – Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος, 6938426877

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76