UA-49499200-1

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Ξενοδοχείο King George

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Από τις 20 Μαΐου έως τις 26 Ιουνίου, θα φιλοξενηθεί στο χώρο του lobby του Ξενοδοχείου King George, η ομαδική έκθεση έργων τέχνης beautiful south.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει σκοπό να αναδείξει τη διπλή ταυτότητα του ξενοδοχείου ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως ένα χώρο που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2022, 7:30 μ.μ. – 10:30 μ.μ.

beautiful south
Mε έργα των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστής Βελώνης, Μαρία Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτο, Paul McCarthy, Μάρω Μιχαλακάκου, Ρόιλα Μπουζέα, Μαργαρίτα Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Τάσος Παυλόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταμκόπουλος, Erik Steinbrecher και Νίκος Τρανός

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σκηνή. Αποτελεί μία πρώτη προσπάθεια έκθεσης ενός έργου τέχνης NFT σε ένα τέτοιο περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα πιο παραδοσιακά μέσα – όπως πίνακες και γλυπτά – που θα παρουσιαστούν.

Όπως υπονοεί ο τίτλος – όμορφος νότος – το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία. Ο Andrea Lissoni, διευθυντής του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και ο Μίλτος Μανέτας, διακεκριμένος καλλιτέχνης πολυμέσων, θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο συμπόσιο. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Υπεύθυνη υλοποίησης: Ολυμπία Τζώρτζη

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76