UA-49499200-1

Ολοκληρώθηκε ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Περιφερειακός Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2020-21, με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα».

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Πελοποννήσου, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου  Φυσικής Αγωγής καθώς και τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου.

Συνολικά κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου. Ειδικότερα, 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές) εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Οι μαθητές/τριες μάς «ξενάγησαν» στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό – ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους μαθησιακά αντικείμενα, τη Φυσική Αγωγή και την Ιστορία.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική κτλ. μέσα από τα δρώμενα που αποτύπωσαν στα βίντεο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο τα οποία βραβεύτηκαν με αθλητικά είδη.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν, η δια ζώσης βράβευση των μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/5/2022, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη διάχυση του αξιόλογου συγκεντρωμένου ψηφιακού υλικού. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Τρίπολης.

Το υλικό αυτό είναι διαθέσιμο σε όλους μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://pelop.pde.sch.gr/?page_id=4034

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76