UA-49499200-1

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στη Νεάπολη – Δείτε εικόνες

18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη

Οι κάτοικοι των Βατίκων, μουδιασμένοι αλλά με ηθικό ανεβασμένο, προσπαθούν να ξαναβρούν το κανονικό τους ρυθμό, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, αλλά και με την συνδρομή όλων των φορέων.

Μεγάλη η καταστροφή, ανυπολόγιστη η ζημιά σε καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα, είναι η πρώτη εκτίμηση από την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Νεάπολης. Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια, στην περιοχή από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές. Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μια επιχείρηση εστίασης, ένα πρατήριο καυσίμων και ένα τυροκομείο.

18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_218.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_418.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_618.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_3

Περίπου 65.000 στρέμματα κάηκαν, ελαιόδεντρα, αμπέλια, καλλιέργειες βοτάνων, πευκοδάση και χαμηλή βλάστηση έγιναν στάχτη.

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, μιας και η φωτιά έκαψε 60 κολώνες της ΔΕΗ, με τα συνεργεία να δουλεύουν πυρετωδώς.

Η υδροδότηση στη Νεάπολη αποκαθίσταται σταδιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες καήκανε αντλιοστάσια και ο Δήμος φρόντισε εκεί όπου χρειαζόταν να τοποθετήσει γεννήτριες.

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των χωριών που είχαν εκκενωθεί, καθώς και οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Νεαπόλεως. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευστάθιος, οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Νεάπολης, γευμάτισαν στην πόλη και αμέσως μετά επέστρεψαν στο ίδρυμα.

Επίσης το Κέντρο Υγείας λειτουργεί ξανά και είναι έτοιμο να φροντίσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως δύσπνοιας από τον καπνό.Το ευτύχημα είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα,πραγματικά από θαύμα αλλά και από τις συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου,του Δήμου και των εθελοντών.

18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_7 18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_5 18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_1 18.7.2015_Οι πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών από την πυρκαγιά στην Νεάπολη_8

Πηγή: facebook/symbainei.twra – Φώτο: facebook/symbainei.twra, Ιωάννης Δελακοβίας

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76