UA-49499200-1

Οι «Γιορτές του Νότου» έρχονται στο Κάστρο Μονεμβασίας με τον Ross Daly

Η τέταρτη και τελευταία βραδιά του μουσικού φεστιβάλ «ΌΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» για το καλοκαίρι του 2023 πλησιάζει και αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, ο Ross Daly -σε μια σπάνια εμφάνιση- θα «πλημμυρίσει» με τους τροπικούς ήχους της κρητικής λύρας και του αφγανικού ραμπάμπ την Πλατεία Χρυσαφίτισσας στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Kέλυ Θωμά και Βαγγέλη Καρίπη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις που αντανακλούν μουσικές παραδόσεις της τροπικής μουσικής από τη βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία και ερευνούν το ιστορικό νήμα πανάρχαιων και διαχρονικών ήχων.

Πρόκειται για ένα μουσικό σύστημα που βασίζεται στους τρόπους, σε ιδιαίτερους τονικούς συνδυασμούς με ποικίλες μελωδικές και εκφραστικές δυνατότητες.

Ο ιρλανδό-κρητικός καλλιτέχνης, Ross Daly, είναι Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στο Χουδέτσι της Κρήτης, όπου συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους από όλο τον κόσμο, σε κύκλους σεμιναρίων που προσφέρουν μια εμπειρία βιωματικής εκμάθησης των μουσικών παραδόσεων όλου του φάσματος της τροπικής μουσικής.

Ross Daly: λύρα, τάρχου, σάζι, ραμπάμπ
Κέλυ Θωμά: λύρα
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

Είσοδος με Ελεύθερη Συνεισφορά

ΌΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου
Το μουσικό φεστιβάλ «‘ΟΣΤΡΙΑ – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ομαδικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚoινΣΕπ Θύμβρη. Έχει στόχο να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ομορφιά του τόπου, να γίνει κοινό βίωμα το μοίρασμα εμπειριών, το μπόλιασμα ιδεών, η αλληλεγγύη και το από κοινού πράττειν.

Στις προηγούμενες μουσικές συναντήσεις του 2023, η ΌΣΤΡΙΑ φιλοξένησε τους Los Tre, Kooba Tercu, Βουκολική Διαταραχή, Adalou και Antimamalo band.

Facebook: https://www.facebook.com/ostriafest
Instagram: https://www.instagram.com/ostria_fest//span>
Email: ostriafest@gmail.com

Check Also

Μονεμβασία: Φωτιά στην περιοχή Αγίου Στεφάνου – Κινδύνευσαν δύο κατοικίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή …

G-EZ117CQG76