UA-49499200-1

Οίνος «Μονεμβασία-Malvasia». Οι πρώτες εμφιαλώσεις είναι πλέον γεγονός

16.6.2014_ Οίνος MalvasiaΗ πρώτη εμφιάλωση του «Μονεμβασία-Malvasia» του λιαστού παραμυθένιου κρασιού, που κυριάρχησε στο μεσαίωνα είναι πλέον γεγονός. Ενός χαμένου στο χρόνο κρασιού το οποίο ξανεγεννήθηκε πανηγυρικά στο γενέθλιο τόπο του τη Μονεμβασία, ως οίνος «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης».

Το «Μονεμβασία-Malvasia» εμφιαλώθηκε  για πρώτη φορά από την «Οινοποιητική  Μονεμβασίας» το 2013,  μετά από διετή παλαίωση, σε  9829 φιάλες των 375ml. Όπως μας αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Γιώργος Τσιμπίδης: «Πρόκειται για  ένα  κρασί  γοητευτικό  με πορτοκαλί  και χρυσαφί  ανταύγειες, που με την  πάροδο  του  χρόνου  καταλήγουν  σε  πυρόξανθες κεραμιδί   και μελί  αποχρώσεις,  με έντονο  και πολυσύνθετο   άρωμα, με νότες  εξωτικών  μπαχαρικών, με πλούσιο στρογγυλό, βελούδινο σώμα  με νότες  καλοδεμένου  γλυκού  του  κουταλιού,  αφήνοντας  ιδιαίτερα απολαυστική  επίγευση και μακράς διάρκειας, όπως και  η   συναρπαστική του  ιστορία».

Ήδη οι διακρίσεις για τον  «Μονεμβασία-Malvasia» και την «Οινοποιητική  Μονεμβασίας»  ακολουθούν η μια την άλλη. Μέχρι στιγμής έχει βραβευθεί με 6 χρυσά μετάλλια  μεταξύ των οποίων ένα διπλό χρυσό στην Νέα Υόρκη , και ένα Grand trophy medal ως το καλύτερο Βαλκανικό κρασί για το 2014!

«Δεκαεπτά  χρόνια κράτησε αυτή η πολύπλευρη  και τιτάνια  προσπάθεια  της αναβίωσης του «Μονεμβασία – Malvasia»  και αναγώρισης του ως οίνος «Προστατευόμενης  Ονομασίας Προελεύσεως»  στις  23 Ιουλίου 2010 (ημέρα  που  εορτάζεται  η  επέτειος  της  απελευθέρωσης  της  Μονεμβασίας!)» τονίζει ο κ. Γιώργος Τσιμπίδης συνεχίζοντας: «Η Μονεμβασιά «το περιώνυμον άστυ» του παρελθόντος, το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου, η δικιά μας πατρίδα, διεκδικεί  εκ νέου την περίοπτη θέση που κατείχε στην  Ιστορία του κρασιού κάποτε. Όσο δύσκολη επίπονη και μακροχρόνια ήταν η προσπάθεια αναβίωσης του κρασιού αυτού, εξίσου μεγάλο ήταν και το στοίχημα  να  ανταποκριθούμε  στην ιστορική παρακαταθήκη. Νομίζουμε  βάσιμα λοιπόν  ότι  μετά από τα σπουδαία και θεαματικά αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο, ότι  ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις ιστορικές προσδοκίες του τόπου  μας και ότι του δώσαμε  πίσω το  κρασί που τον έκανε πολύτιμο».

16.6.2014_Οίνος Malvasia Βαλκάνια 2014_1 16.6.2014_Οίνος Malvasia Βαλκάνια 2014_3

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76