UA-49499200-1

Ξεκινά το πρόγραμμα φιλοξενίας Μεσογειακών καλλιτεχνών στη Μονεμβασία

Ξεκινά σήμερα (12/9), το έκτο ετήσιο πρόγραμμα φιλοξενίας Μεσογειακών καλλιτεχνών Between the Seas. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική συνάντηση και η ανταλλαγή μεταξύ σύγχρονων Μεσογειακών καλλιτεχνών και του τοπικού κοινού: οι καλλιτέχνες φιλοξενούνται για μία εβδομάδα στη Μονεμβασία όπου δουλεύουν πάνω σε ένα νέο έργο. Στο τέλος της εβδομάδας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους ως έργο εν εξελίξει, καλώντας το κοινό να συμμετέχει στην δημιουργική διαδικασία μέσω συζήτησης και διάδρασης με τους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, ξεκινά με τη φιλοξενία της Καναδό-Ισραηλινής χορεύτριας και χορογράφου Ori Lenkinski. Στη διάρκεια της παραμονής της η Ori θα δουλέψει πάνω στο νέο της έργο A Dance Piece στο οποίο διερευνά την ίδια της την ταυτότητα ως χορεύτριας.

«Όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, αυτό που πάντα με προσδιόριζε ήταν το ότι είμαι χορεύτρια. Από πολύ νεαρή ηλικία, μου ήταν ξεκάθαρο ότι σκοπός της ζωής μου ήταν να χορεύω. Ο χορός με βοήθησε στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, στον έρωτα και στις απογοητεύσεις του, στις μετακινήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά σχολεία σε διαφορετικές χώρες. Αυτό που ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου, περισσότερο από το να γίνω σύζυγος ή μητέρα, συχνά περισσότερο και από το να είμαι ένας καλός άνθρωπος, ήταν το να είμαι χορεύτρια», αναφέρει με ανακοίνωσή της η κα Lenkinski, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Υπήρχαν περίοδοι που αυτός ο στόχος φάνταζε αδύνατος, απλησίαστος, και άλλες που νόμιζα ότι επιτέλους, είχα καταφέρει να γίνω αυτό το φευγαλέο πράγμα. Ότι είχα μεταμορφωθεί σε πραγματική χορεύτρια. Και εκείνες τις στιγμές ένιωθα ένα βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας. Σήμερα είμαι σύζυγος, είμαι μητέρα δύο παιδιών, είμαι 40 ετών και συνεχίζω να προσπαθώ να είμαι καλός άνθρωπος. Έχω 22 χρόνια εμπειρίας στη σκηνή ως χορεύτρια και παρόλα αυτά, το ερώτημα που πάντα με τριβελίζει και ξυπνά μέσα μου τις ώρες που είμαι στο σπίτι ή στην πρόβα ή στη σκηνή είναι: Είμαι ακόμα χορεύτρια;».

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 9:00 μ.μ.,  η Ori θα δείξει την εν εξελίξει δουλειά της σε μια παρουσίαση δωρεάν για το κοινό στην πλατεία Παναγίας Χρυσαφίτισσας στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο (3-9/10) με την παρουσίαση του θεατρικού έργου Ιστορία Έρωτα και Ποδοσφαίρου του Ιταλού συγγραφέα Μικέλε Σαντεράμο, σε συνεργασία με νέους και νέες ηθοποιούς από την περιοχή της Μονεμβασίας.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76