UA-49499200-1

Νύχτα Φιλοσοφίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γκαίτε

7.5.2015_Νύχτα Φιλοσοφίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γκαίτε

Σημαντικοί φιλόσοφοι από την Ελλάδα, την Γαλλία και τη Γερμανία συμπράττουν στη διοργάνωση «Βίος – 2η Νύχτα Φιλοσοφίας» από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γκαίτε, την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση της «Νύχτας της Φιλοσοφίας», τον Μάιο του 2014, που συγκέντρωσε περισσότερα από 3.500 άτομα όλων των ηλικιών σε μια φιλοσοφική αναζήτηση με θέμα τον Λόγο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Goethe-Institut Athen συμπράττουν για τη διοργάνωση της 2ης Νύχτας της Φιλοσοφίας με θέμα, αυτή τη φορά, τον Βίο.

Ο σκοπός της συνάντησης
Η συνάντηση αυτή τριών μεγάλων φιλοσοφικών παραδόσεων της Δύσης (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία) γύρω από το θέμα «Ο Βίος – ας στοχαστούμε τη ζωή», έχει σκοπό να τροφοδοτήσει τον διάλογο μεταξύ διανοουμένων, φιλοσόφων και κοινού και να συμβάλλει σε μελλοντικές ανταλλαγές που θα τον εμπλουτίζουν και θα κάνουν γνωστό και προσιτό σε όλους το εύρος, τον πλούτο και την ακτινοβολία της φιλοσοφίας.
Εκτός από τους 30 προσκεκλημένους Έλληνες, Γάλλους και Γερμανούς φιλοσόφους, θα γίνουν αναφορές και σε άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες της φιλοσοφίας μέσω της προβολής αφιερωμάτων.

Θεματικοί άξονες
1. Ας σκεφτούμε τη ζωή… ας σκεφτούμε τη ζωή μας: φιλοσοφία του υποκειμένου.

2. Ας σκεφτούμε τη ζωή σε σχέση με τους άλλους.

3. Ας σκεφτούμε τη ζωή: φιλοσοφία του έμβιου κόσμου

4. Ας σκεφτούμε τη ζωή… ας σκεφτούμε το μέλλον

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στο Goethe-Institut Athen και θα συνεχιστούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος όπου, όπως και πέρυσι,  θα λάβουν χώρα σε όλους τους ορόφους και θα συνδέονται μεταξύ τους με φωτιζόμενη διαδρομή που θα δημιουργεί ειδικά για την περίσταση.

Πληροφορίες
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Κολωνάκι , τηλ. 210 3398600, Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, Ομήρου 14-16 ,  210 3661000.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76