UA-49499200-1

Ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στον Μοριά δημιουργεί το Πολεμικό Μουσείο

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών προγραμματίζει την δημιουργία ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στον Μοριά. Αυτό προκύπτει ύστερα από σχετικό έγγραφο που απέστειλε η διεύθυνση του Μουσείου στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Πολεμικό Μουσείο, τιμώντας τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τη θεματική του παρουσίαση «Αγωνιστές και Άρματα». Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί βίντεο – ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση στο Μοριά, με τη συμμετοχή των συλλόγων ιστορικής αναβίωσης που συμμετέχουν στις δράσεις του Πολεμικού Μουσείου».

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας, ο εν λόγω φορέας ζητεί από την από την Περιφέρεια την κάλυψη δαπάνης διαμονής 20 έως 25 αναβιωτών στην Καλαμάτα, το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου 2021.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76