UA-49499200-1

Νεοκλής Κρητικός: Η Υγεία στη Λακωνία αναβαθμίζεται

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός στη Ζάκυνθο, με αφορμή τις εορτές για την ένωση των Επτανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του βουλευτή κ. Διονύση Ακτύπη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν την υγεία στη Λακωνία, επισημαίνοντας ότι «η πανδημία δεν είναι άλλοθι για εμάς και η προσπάθεια είναι συνεχής για βελτίωσή της».

Με ανακοίνωσή του ο κ. Κρητικός αναφέρει τα παρακάτω:

  1. Υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στο έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης. Ήδη μεταφέρθηκαν τα γραφεία του Διοικητικού σε χώρο εντός της πόλης.
  2. Το επόμενο δεκαήμερο θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις των μόνιμων ιατρών για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία. Έτσι θα ενδυναμωθούν οι νοσηλευτικές μονάδες Σπάρτης και Μολάων.
  3. Έγινε εκτενής συζήτηση για τις διακομιδές των ασθενών και των ατυχημάτων. Πρόθεση του Υπουργείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ να δημιουργηθεί νέο τμήμα στη Λακωνία, στην περιοχή του Γυθείου.
  4. Στελέχωση με οδηγούς για όλα τα Κέντρα Υγείας.
  5. Συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της μη λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου. Έχει προταθεί και από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σπάρτης, μετά από διερεύνηση των αναγκών της περιοχής, η λειτουργία του ως ολοήμερο δηλαδή από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. για την κάλυψη των περιστατικών των κατοίκων των «Βορείων Δήμων» του Δήμου Σπάρτης.

«Προσπαθούμε με σχέδιο να βελτιώσουμε τις μονάδες Υγείας της Λακωνίας και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κα Εύη Παπαγεωργίου, τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Κορωνιό και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων Υγείας» αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε σε λίγα χρόνια στους συμπολίτες μας να παρέχεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα ιατρικής περίθαλψης. Σε αυτό, κύριο ρόλο θα διαδραματίσει το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά και συνολικά η αναβάθμιση των λοιπών ιατρικών μονάδων».

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76