UA-49499200-1

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους 41 δήμους από τους οποίους θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από τη Σπάρτη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024.

«Δεν υποστήριξα απλά μια επιθυμία, αλλά εξέφρασα ένα πάνδημο αίτημα», αναφέρει ο κ. Κρητικός, περιγράφοντας το αναλυτικό ιστορικό ενεργειών:

-Στις 8/12/2023 συνέταξα επιστολή ευρείας και στέρεης τεκμηρίωσης, προς τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., ενώ κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, απαριθμώντας όλους τους λόγους, που επέβαλλαν τη συμμετοχή της Σπάρτης στη διαδρομής της Φλόγας.
-Στις 3/1/2024, επισκεφθήκαμε με τον Δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννη Παναρίτη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Σπάρτης Στέφανο Βρεττάκο τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Εκθέσαμε τα αδιάσειστα επιχειρήματά μας. Ήταν εκείνη τη μέρα, που οι κ.κ. Καπράλος και Βασιλειάδης, συγκινημένοι από την «ιστορική αλήθεια» που ξεδιπλώσαμε μπροστά τους και την «ειλικρίνεια» του στόχου μας, έδωσαν για πρώτη φορά ελπίδες. Σημαντική η συμβολή του πρώην Υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος με τηλεφωνική παρέμβαση υποστήριξε με θέρμη τη θέση μας.

Επιμελητήριο Λακωνίας: Οι Λάκωνες ενωμένοι ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματά τους

Το Επιμελητήριο Λακωνίας από την πλευρά του υποδέχεται με ικανοποίηση την ένταξη της Σπάρτης στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, επισημαίνοντας ότι αυτό  έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς ενεργειών του Επιμελητηρίου Λακωνίας, των βουλευτών και άλλων φορέων της Λακωνίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από την αρχή έθεσε αμέσως και αιτιολογημένα το αίτημα, τονίζοντας ότι η Σπάρτη πρέπει να συμμετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ως αναμφισβήτητο κομμάτι του Ολυμπιακού Πνεύματος, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως ο Χαρίλαος Βασιλάκος, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης του 1896, ήταν Λάκωνας.

Τέλος η Διοίκηση του Επιμελητηρίου επισημαίνει ότι η επιτυχία αυτή αποδεικνύει πως όταν οι Λάκωνες υποστηρίζουν ενωμένοι και επίμονα δίκαια αιτήματα αυτά ικανοποιούνται.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76