UA-49499200-1

Νίκη με ανατροπή για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας απέναντι στον ΑΠΟ Βελιών

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Τη νίκη με 3-2 απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο ΑΠΟ Βελιών, πέτυχε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας, με ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα που έγινε στο γήπεδο Μονεμβασίας, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022.

Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, με πάθος, ένταση και πολλές ανατροπές.

Το Κάστρο ξεκίνησε πιο καλά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλλει το ρυθμό του και ζήτησε πέναλτυ στο 10΄ όταν σε σουτ μέσα από την περιοχή του ΑΠΟΒ η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι αμυντικού των γηπεδούχων, όμως διαιτητής και βοηθός έδειξαν να συνεχιστεί  το παιχνίδι.

Μετά το 15΄ο ΑΠΟΒ ισορρόπησε και έδειχνε πιο δυνατός και στο 20΄ θα μπορούσε να προηγηθεί όταν ο Ελμαζάι βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ και προσπάθησε να περάσει την μπάλα από πάνω του, όμως το αδύναμο πλασέ του απέκρουσε ο Ανδρέας Ντιακονέσκου .

Στο 30΄το ΚΑΣΤΡΟ βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όταν ο Διονύσης Χούτρης με πολύ ωραία μπαλιά βρήκε τον Πέτρο Μπούμπαλη αριστερά έξω από την περιοχή και αυτός, με ένα υπέροχο αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΒ.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, αφού μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας του ΚΑΣΤΡΟΥ, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Βαγγέλη Σαργκάνη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τον ΑΠΟΒ στο 32΄ .

Στα υπόλοιπα 13΄του 1ου ημιχρόνου το σκορ παρέμεινε στο 1-1, με τις 2 ομάδες να έχουν από 2 καλές στιγμές.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με  το ΚΑΣΤΡΟ να ξεκινάει καλύτερα, να ελέγχει το παιχνίδι και τον ΑΠΟΒ να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να σκοράρει, κάτι που έγινε στην 1η ουσιαστικά ευκαιρία, όταν ο Σωτήρης Μπαρμπαγιαννάκος  στο 62΄ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, βρέθηκε μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ, κερδίζοντας το πέναλτυ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελμαζάι δίνοντας το προβάδισμα στον ΑΠΟΒ με 2-1.

Στο 67΄ ο καλύτερος παίκτης του ΑΠΟΒ, Σωτήρης Μπαρμπαγιαννάκος βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανδρέα Ντιακονέσκου , ο οποίος με πολύ ωραία επέμβαση απεσόβησε το 3-1 .

Από εκείνο το σημείο και μετά την είσοδο –  επανεμφάνιση του Βασίλη Χούτρη, το ΚΑΣΤΡΟ ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 88΄ με ωραίο «τσίμπημα» του Πέτρου Μπούμπαλη, μετά από βαθιά μπαλιά του Γιώργου Κυριαζάκου .

Με την ψυχολογία ανεβασμένη, οι παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ πίεσαν για την ολική ανατροπή, την οποία πέτυχαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων .

Ο Βασίλης Χούτρης κέρδισε φάουλ στα δεξιά, ο Σπύρος Παπούλιας ανάλαβε την εκτέλεσή του και με το αριστερό  βρήκε υπέροχα τον προωθημένο Κώστα Λιβανό, ο οποίος με υπέροχη γυριστή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα και τους παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ στην αγκαλιά των φιλάθλων τους, να πανηγυρίζουν για το 3-2.

Μετά τη λήξη του αγώνα μιλήσαμε με τον αρχηγό του ΚΑΣΤΡΟΥ Μιχάλη Κοντάκο ο οποίος δήλωσε:

Σήμερα έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι από πλευράς διακύμανσης σκορ και γκολ.
Αν και προηγηθήκαμε δεν συνεχίσαμε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ με 2-1.
Η ομάδα μου όμως έδειξε πάθος και θέληση και ανεβάζοντας την απόδοσή της καταφέραμε στο τελευταίο λεπτό να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη με 2-3.
Αξίζουν πολλά μπράβο στους συμπαίκτες μου γιατί κάθε φορά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέχρι το 90΄.
Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το πάθος και το θέαμα που πρόσφεραν.

Η συνέχεια μας βρίσκει στα play off και στις 6 καλύτερες ομάδες της Λακωνίας καθώς και στα ημιτελικά του κυπέλλου Λακωνίας.
Δύσκολα παιχνίδια , αλλά πιστεύω ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο.
Η ομάδα είναι μια οικογένεια, από την Διοίκηση μέχρι τους παίκτες και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και θέληση και πιστεύω ότι έρχονται κι άλλες επιτυχίες.

Check Also

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου …

G-EZ117CQG76