UA-49499200-1

Νάνα Μούσχουρη και Ελληνικό Φεστιβάλ στο πλευρό του Συλλόγου «Ελπίδα»

23.6.2014_ΝάνΑ ΜούσχουρηΣτην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος  και η διεθνής καλλιτέχνης, Νάνα Μούσχουρη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, με θέμα τη προγραμματισμένη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στο Ηρώδειο.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της μεγάλης καλλιτέχνιδας με τίτλο «Happy Birthday Tour»,  που ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, και κορυφώνεται με την  εορταστική συναυλία στο Ηρώδειο, μια συναυλία με την οποία η μεγάλη καλλιτέχνης θέλησε να γιορτάσει τα 80στά γενέθλιά της εδώ, όπου όλα ξεκίνησαν. Επιπλέον επιθυμία της Νάνας Μούσχουρη είναι κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να μεταφέρει τα μηνύματα της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας», ευαισθητοποιώντας έτσι την κοινή γνώμη και κινητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών.

«Υποδεχόμαστε στο χώρο αυτόν, είπε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, για άλλη μια φορά, τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα και ταυτόχρονα μία μεγάλη σύμμαχο των παιδιών με καρκίνο τη Νάνα Μούσχουρη. Η σκέψη μας να συναντηθούμε σήμερα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο μαζί σας, αποτελεί μια συμβολική κίνηση μέσα από την οποία στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στα άρρωστα παιδιά ενώνοντας ξανά τα χέρια τόσο με την Νάνα Μούσχουρη όσο και με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Εξίσου συμβολική είναι η αφιέρωση που κάνει η Νάνα Μούσχουρη στα παιδιά της «Ελπίδας» και στο νέο μας πρόγραμμα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας»,  μέσα από την επετειακή συναυλία για τα 80 της χρόνια που δίνει στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014.

20 χρόνια μετά τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής για την «Ελπίδα» το 1994, αυτό το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή, στιγμή της ζωής της, η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά ξανά για την «Ελπίδα» και συγκεκριμένα για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών . Είμαι σίγουρη ότι οι στιγμές που θα ζήσουμε φέτος, κάτω από τον Παρθενώνα, και με τη μελωδική φωνή της να τραγουδά για να καλέσει κοντά μας εθελοντές και να σωθούν παιδιά, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας ως συγκλονιστικές, ως ανεπανάληπτες! 20 χρόνια πριν, ήταν η πρώτη καλλιτέχνης που μας πίστεψε και αφιέρωσε συναυλία της για την ενίσχυση του έργου μας. Έδωσε φτερά στα μηνύματά μας που έφτασαν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από την αγγελική  φωνή της. Το έκανε με την καρδιά της, με δική της πρωτοβουλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Τέλος τον λόγο έλαβε η Νάνα Μούσχουρη, που πολύ συγκινημένη, μεταξύ άλλων, είπε: «…Σαράντα χρόνια, πλέον, μετά τη μεταπολίτευση,  γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80στα γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί,  20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δυο από τις προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ’60, τον Μάνο και τη Μελίνα. Βλέπετε, κάθε ιστορία έχει μια αρχή. Εκεί κρύβεται η αιτία, εκεί επωάζεται και ο σκοπός του ταξιδιού, που όλοι ξεκινάμε. Στάθηκα τυχερή να φτάσω μακριά στη ζωή μου. Οι γονείς μου μου χάρισαν την πυξίδα που είχε την αλήθεια, την εντιμότητα, την πίστη και τον σεβασμό, βαθιά χαραγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Και οι μεγάλοι καλλιτέχνες μας μου πρόσφεραν το καλοτάξιδο καράβι με το οποίο συνεχίζω να διασχίζω τις θάλασσες του κόσμου. Έχω, άλλωστε, και μια σπουδαία συνταξιδιώτισσα. Όπως και σε πολλές άλλες, συναυλίες, έτσι και σε αυτή του Ηρωδείου θα είναι μαζί μου η Λενού, η κόρη μου, που έχει εξάλλου από το 2001 τη δική της καριέρα στο τραγούδι. Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή. Είναι σαν όνειρο που βγαίνει αληθινό. Προορισμός του ταξιδιού μας, είστε εσείς.

Για την ακρίβεια, ο καθένας και η καθεμιά από σας ξεχωριστά. Θέλω φέτος να τιμήσω όλους τους δημιουργούς που με ενέπνευσαν για να προσφέρω, αλλά και όλους τους φίλους που αποδέχθηκαν και συνεχίζουν τόσο εγκάρδια να αποδέχονται την προσφορά μου. Είναι τόσο πολλοί, είσαστε τόσο πολλοί, μα έχω την ανάγκη να κάνω μια ειδική αναφορά στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Έχει κι εκείνη, εξάλλου, μια επέτειο: πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από τότε που δημιούργησε τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Και δεν έχει σταματήσει στιγμή να προσφέρει, δικαιώνοντας το όνομα που διάλεξε για το δημιούργημά της, στη ζωή χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους. Ενώ παράλληλα, ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco, προβάλλει ό,τι καλό έχει η πατρίδα μας και διεθνώς. Ξέρω ότι θα είναι κι εκείνη ανάμεσά σας τη βραδιά της 14ης Ιουλίου στο Ηρώδειο. Ξέρω ότι θα είσαστε όλοι και όλες εκεί…».

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, η κυρία Βαρδινογιάννη,  ως αναγνώριση της προσφοράς της Νάνας Μούσχουρη στο έργο του Συλλόγου «Ελπίδα», της απένειμε τιμητική πλακέτα και τοποθέτησαν μαζί  στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου ένα αστέρι με το όνομά της Νάνας Μούσχουρη, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών του Συλλόγου.

Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, μαζί με τη Νάνα Μούσχουρη θα τραγουδήσει και η κόρης της, Lenou Helene Crombet – Petsilas, που φαίνεται να κληρονόμησε από τη μητέρα της την αγάπη για τη μουσική και το ταλέντο της στο τραγούδι. Τις δυο καλλιτέχνιδες θα πλαισιώσουν τέσσερις διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί, ο  Lucien Di Napoli (πιάνο, φωνητικά), ο Yannick Deborne (κιθάρα, φωνητικά), ο Philippe Pregno (κρουστά, φλάουτο, σαξόφωνο, φωνητικά ), ο Jean-Philippe Roux ( μπάσο) και ο Θωμάς Κωνσταντίνου (κιθάρα, μπουζούκι).  Η προπώληση των εισιτηρίων άρχισε σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76