UA-49499200-1

Μονεμβασία: Επέστρεψε στο περιβάλλον ένας υπέροχος Ευρασιατικός Μπούφος

Μια πολύ ωραία εμπειρία, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έλαβε χώρα, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, στην παραλία «Λεϊμόνες» του οικισμού Ξηφιά Μονεμβασίας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), επανένταξαν στο φυσικό του περιβάλλον έναν υπέροχο Ευρασιατικό Μπούφο.

Ο Μπούφος ή Βύας ο κοινός (επιστημονική ονομασία Bubo bubo), είναι ένα γλαυκόμορφο νυχτόβιο αρπακτικό πολύ μεγάλου μεγέθους και προστατεύεται αυστηρά από το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο. Το πτηνό είχε βρεθεί από τον Κώστα Μαραβέλια και τον Παναγιώτη Μαραβέλια σε άσχημη σωματική κατάσταση, οι οποίοι σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας, ειδοποίησαν το Σύλλογο «Τουλίπα Γουλιμή» για την περίθαλψη και διάσωσή του.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου, αφού του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, το οδήγησαν στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), όπου πραγματοποιήθηκε η πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επιστροφή του Μπούφου στο φυσικό του περιβάλλον, ενώ εκπρόσωποι του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή» με ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με την πολύτιμη βοήθεια όλων, την καλή συνεργασία, με πολύ αγάπη και φροντίδα ένα ακόμα άγριο ζώο τα κατάφερε. Το πέταγμα προς την ελευθερία ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, η οποία απέδειξε για ακόμα μία φορά, ότι η κοινή προσπάθεια όλων, των εθελοντών, του Συλλόγου μας και της ΑΝΙΜΑ, έχει πάντα ένα καλό αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες από facebook.com/Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76