UA-49499200-1

Μισθολογική αποκατάσταση για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

3.3.2015_Προκήρυξη 32.433 πεντάμηνων συμβάσεων στους Δήμους

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου (Άρθρο 22 παρ.3 του σ/ν που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή), η αντιμισθία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσυνδέεται από τον μισθό του Γ.Γ. Υπουργείου και θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση, πρόβλεψη η οποία και ικανοποιεί, πάγιο αίτημα αιρετών της Τ.Α. α’ Βαθμού.

Για το γεγονός, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, για πρώτιστα, ζήτημα θεσμικής τάξεως. «Διότι είναι τελείως διαφορετική η καταστατική θέση των αιρετών από αυτή των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων ο μισθός συνδέεται με αυτόν του Γ.Γ.», συμπληρώνει και ολοκληρώνει:

«Πέραν αυτού, η ως τώρα πρακτική να υπολογίζεται η αντιμισθία των αιρετών ως ποσοστό του μισθού του Γ.Γ. είχε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μία σειρά αδικιών, οι οποίες πιθανόν και να μην ήταν σκόπιμες αλλά να οφείλονταν στο λάθος σύστημα.

Η Π.Ε.Δ.Α. πιστεύει ότι με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης  θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφωρες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ: epoli.gr

Check Also

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνου στη Βερόνα της Ιταλίας

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων …

G-EZ117CQG76