UA-49499200-1

Μια υπέροχη συναυλία που μάγεψε το κοινό των Κροκεών

Με μια υπέροχη συναυλία, αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και διανοητή Μίκη Θεοδωράκη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών αποχαιρέτησε τον Αύγουστο και μάγεψε όλους όσους την παρακολούθησαν, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, στις 21:30, στο γήπεδο μπάσκετ των Κροκεών.

Έτσι απλά, όμορφα και με πολλές αναμνήσεις, πέρασε η τελευταία βραδιά του Αυγούστου στις Κροκεές, στο «μπασκετάκι», σιγοτραγουδώντας όλοι όπως άλλες εποχές τραγούδια που μάθαμε από την κούνια. Τραγούδια που τραγουδήσαμε μαθητές στο σχολείο, στις εκδρομές, φοιτητές, στις διαδηλώσεις και στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή, αργά τη νύχτα στις ταβέρνες, σε πάρτι στα σπίτια πολλές φορές κρυφά γιατί κάποτε τα έσκιαζε όλα η φοβέρα. Τραγούδια της χαράς, της λύπης, του στεναγμού, της αγωνίας, της φτωχολογιάς, του αγώνα, και της ελπίδας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο συμπολίτης μας μουσικός Γιώργος Αντ. Παυλάκος που ήταν και στο πιάνο, και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της βραδιάς που χειροκρότησε ο κόσμος ήταν ο Άρης Κούκος στο μπουζούκι – μαντολίνο, η Μαριλίζα Παπαδούρη στο βιολοντσέλο, ο Δημήτρης Παπαγγελίδης στην κιθάρα, ο Νίκος Σταματάκος στα κρουστά, στο τραγούδι ήταν η Πολυξένη Καράκογλου και ο Σπύρος Κουτσοβασίλης, και ποιήματα και στίχους απήγγειλε η ηθοποιός Μαρία Κατσαρού. Μας χάρισαν ένα μαγικό μουσικό ταξίδι, παρουσιάζοντας μελωδίες και τραγούδια που αγαπήθηκαν και αντέχουν στο χρόνο, ένα καλλιτεχνικό γεγονός διαλόγου μουσικής και ποίησης Ελλήνων και παγκόσμιων ποιητών.

Στον εκπολιτιστικό Σύλλογο Φιλοπροόδων Κροκεατών που διοργάνωσε και επιμελήθηκε την συναυλία και στην Φιλαρμονική, που τόσα μας έχουν προσφέρει, οφείλουμε πολλά. Όχι μόνο επιβάλλεται να τον κρατήσουμε ζωντανό, αλλά να τον κάνουμε καλύτερο. Και φέτος παρά τις δυσκολίες, επανήλθαμε σε ανοιχτές πολιτιστικές δραστηριότητες, έστω και περιορισμένες. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε φανατικά κάθε συλλογική προσπάθεια, με την ελπίδα του χρόνου όλα να είναι καλύτερα!

Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στις άοκνες προσπάθειες των εκάστοτε Δ.Σ, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να τον διατηρήσουν στη «ζωή», και στην θέση που του αξίζει. Τους αξίζει ένας έπαινος και παράλληλα, τους ευχαριστούμε γιατί μας θύμισαν ανάλογες παλιές αξέχαστες εποχές του πολιτιστικού καλοκαιριού στις Κροκεές και του μουσικού Αύγουστου της φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών.

Πηγή: krokeai.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76