UA-49499200-1

Με 5-1 επιβλήθηκε ο Αμυκλιακός του Κάστρου Μονεμβασίας

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Με το βαρύ 5-1 έφυγε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας από το γήπεδο των Αμυκλών την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, στον αγώνα απέναντι στον ΑΜΥΚΛΙΑΚΟ.

Η ομάδα της Μονεμβασίας παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις στο γήπεδο, λόγω τραυματισμών, αλλά παρά τα προβλήματά της ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και είχε την 1η καλή στιγμή της στο 5΄, όταν το πολύ ωραίο και δυνατό σουτ του Μιχ. Κοντάκου, έδιωξε με εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αν. Τρακάκης

Στο 7΄το ΚΑΣΤΡΟ έκανε το 0-1. Ο Βασ. Χούτρης κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΥ και ο Μιχ. Κοντάκος, με υπέροχη εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η ομάδα των Αμυκλών αντέδρασε άμεσα και στο επόμενο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια, εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική αντίδραση των παικτών του ΚΑΣΤΡΟΥ. Ο Λ. Ρασσιάς έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Εμ. Αμυρσώνης αμαρκάριστος, με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 19΄το ΚΑΣΤΡΟ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά όταν ο Π. Μπούμπαλης, μετά από πάσα του Βασ. Χούτρη, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΥ, με τον τελευταίο να βγαίνει νικητής και να γλυτώνει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση .

Στο 21΄οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-1, όταν ο Ι. Σωτηρόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Στ. Πετράκη και πλάσαρε εύστοχα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 29΄το ΚΑΣΤΡΟ απείλησε με τον Κ. Λιβανό, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΥ και στο 34΄είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Π.Μπούμπαλη να μην μπορεί να σκοράρει σε νέο τετ α τετ με τον Αν.Τρακάκη .

Στο 42΄ο Θ. Κανίστρας, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Εμ. Αμυρσώνη που τραυματίστηκε, βρέθηκε στην περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, προσπάθησε με διπλή προσπάθεια να κάνει το 3-1, όμως ο Δ. Ράντεφ με τάκλιν γλύτωσε την ομάδα του από το 3ο γκολ, διατηρώντας το σκορ στο 2-1 για το 1ο ημίχρονο.

Με νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους άρχισε το 2ο ημίχρονο. Στο 47΄ο Σωτ. Μπαρμπαγιαννάκος έκανε ωραία προσπάθεια έξω από την περιοχή, βγάζοντας τον Βασ. Χούτρη μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος όμως καθυστέρησε και το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο 67΄έγινε το 3-1 με αυτογκόλ. Ο Γ. Λιβανός γύρισε  την μπάλα προς τον τερματοφύλακα Στ. Πετράκη, ο τελευταίος προσπάθησε στο ύψος της μεγάλης περιοχής να διώξει τη μπάλα η  οποία χτύπησε  πάνω στον συμπαίκτη του Κ. Λιβανό και κατέληξε στα δίχτυα του.

Στο 71΄ο Ι. Σωτηρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ε. Φατούρος αμαρκάριστος στο 1ο δοκάρι πέτυχε το 4-1.

Το ΚΑΣΤΡΟ είχε 2 καλές στιγμές στο 75΄με τον Μιχ. Κοντάκο και στο 77΄με τον Π. Μπούμπαλη, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέτρεψε το γκολ με ωραίες επεμβάσεις.

Το τελικό σκορ έγραψε στο 90΄ ο Χ. Νικολόπουλος με πλασέ, εκμεταλλευόμενος νέο λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ: Αν. Τρακάκης, Αν. Κατσιαφούρος, Ι. Τσακωνάκος, Στ. Θεοδωρόπουλος, Λ. Ρασσιάς (75΄Στ. Γεωργαντάς), Ε. Φατούρος, Θ. Πλατάνας (83΄Π. Πετράκος), Κ. Νικολόπουλος, Δ. Βλαχαβιώλος (75΄Γ. Φίσκα ), Εμ. Αμυρσώνης (16΄Θ.Κανίστρας), Ι. Σωτηρόπουλος (83΄Ι.Σπυρόπουλος).
ΚΑΣΤΡΟ: Στ. Πετράκης, Γ. Κυριαζάκος (60΄Χρ. Χούτρης), Δ. Ράντεφ , Π. Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός ,Γ. Λιβανός(83΄Α. Ντιακονέσκου), Π. Μπούμπαλης, Ν. Βλάχος (46΄Α. Μπετσόκου), Βασ. Χούτρης (83΄ Γ. Τζώρτζης ), Μιχ. Κοντάκος, Π. Μπούμπαλης.

Οι δηλώσεις του Σωτ. Μπαρμπαγιαννάκου μετά τον αγώνα :

Βαριά ήττα Σωτήρη σήμερα. Τι νομίζεις ότι έφταιξε;
Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς και σε αυτό έπαιξε ρόλο η αποτελεσματικότητα που είχαν οι γηπεδούχοι στο τελείωμα των φάσεων, πράγμα που δεν είχαμε εμείς. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία μας όταν δεν πάει καλά το παιχνίδι και σίγουρα θα επανέλθουμε πιο δυνατοί γιατί είμαστε ομάδα με ποιότητα.

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76