UA-49499200-1

Iσόπαλο 2-2 το ντέρμπυ ανάμεσα στο Κάστρο Μονεμβασίας και το Μολαϊκό

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Ισόπαλο έληξε το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα στο ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας και τον ΜΟΛΑΙΚΟ, που έγινε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στο γήπεδο Αγίας Παρασκευής Μονεμβασίας.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γ. Παλαμίδας ο οποίος με τις λανθασμένες αποφάσεις του στο 1ο ημίχρονο διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Μολαϊκού να μπαίνει πολύ δυνατά και να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό της, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

Στο 6΄ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σπ. Παπούλιας, ο Κ. Λιβανός δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά, ο Παν. Δαμιανάκης γύρισε πάλι στον Κ. Λιβανό όμως πρόλαβαν και  έδιωξαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.

Στο 11΄ o Π. Μπούμπαλης βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή του Σ. Λάτση αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 15΄ ο Μολαϊκός πήρε το προβάδισμα στο σκορ με κοντινό πλασέ του Αλ. Κουτρουλάκη. Η φάση ξεκίνησε όταν η μπάλα βγήκε πλάγιο άουτ κοντά στην περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ μετά από καθαρό διώξιμο του Δ. Ρουμάνη, ο διαιτητής κακώς έδωσε τη μπάλα υπέρ του Μολαϊκού αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Μολαϊκού έπαιξαν γρήγορα και άνοιξαν το σκορ με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στο διαιτητή, ο οποίος εξαντλώντας την αυστηρότητά του απέβαλλε τον Ιακ. Μάρκο αφήνοντας το ΚΑΣΤΡΟ με 10 παίκτες.

Στο 33΄ το ΚΑΣΤΡΟ βρέθηκε στην επίθεση, ο Βασ. Χούτρης σούταρε η μπάλα αποκρούστηκε από χέρι αμυντικού χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει φάουλ, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κ. Λιβανός προσπάθησε έξω από την περιοχή του να διώξει τη μπάλα με κεφαλιά, αλλά δέχτηκε την αγκωνιά του Αν. Ζώταλη χάνοντας τη μονομαχία, ο διατητής και πάλι δεν είδε το καθαρό επιθετικό φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Χρ. Χατζησημιώτη που πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 0-2.

Στο 38΄ο Γ. Αρώνης προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με τάκλιν, στέλνοντας όμως τη μπάλα προς την περιοχή του όπου βρισκόταν ο Αλ. Κουτρουλάκης ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ Αντρ. Ντιακονέσκου .

Στο 44΄οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2. Ο Βασ. Χούτρης μετά από βαθιά μπαλιά στο ύψος της περιοχής κέρδισε στον αέρα την κεφαλιά από τον Αν. Ζώταλη και πριν η μπάλα πέσει στο έδαφος, με εκπληκτικό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σ. Λάτση.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, να στέκονται καλύτερα στο γήπεδο και να προσπαθούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα.

Ο Μολαϊκός προσπάθησε να απειλήσει με τα απ’ ευθείας κόρνερ των Κ. Βάσου και Ι. Σωτηρόπουλου στο 60΄και 61΄, αλλά ο Αντρ. Ντιακονέσκου με σωστές τοποθετήσεις απομάκρυνε τη μπάλα.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έχοντας καλή κυκλοφορία, πίεζαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο 63΄,με το Δήμο Ράντεφ να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σ.Λάτση, στο 70΄με το Βασ. Χούτρη να πιάνει κεφαλιά μετά από υπέροχη σέντρα του Πετρ. Μπούμπαλη και να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 77΄, όταν το σουτ του  Πετρ. Μπούμπαλη από την μικρή περιοχή μετά από ωραία σέντρα του Γιωρ. Κυριαζάκου  έδιωξε με τάκλιν ο Αν. Ζώταλης.

Η προσπάθεια των παικτών του ΚΑΣΤΡΟΥ ανταμείφθηκε όταν στο 87΄ο Πετρ. Μπούμπαλης πίεσε τους αμυντικούς του Μολαϊκού, κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα Σ. Λάτση και πλάσαρε κάνοντας το 2-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Κακός ο διαιτητής Γ. Παλαμίδας, σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Μ. Κωτσονούρη και Θ. Τζαφαλιάς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Κ. Λιβανός, Σπ. Παπούλιας (52΄Γιωρ. Κυριαζάκος), Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωρ. Αρώνης, Πετρ. Μπούμπαλης, Βαγγ. Χάδιαρης, Βασ. Χούτρης, Μιχ. Κοντάκος (46΄Δημ.Ράντεφ), Ιακ. Μάρκος.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Νικ. Γραμματικάκης, Κων. Τσιμπίδης, Αλ. Σκάγκος, Βασ. Γάγκας και Χρ. Χούτρης.

ΜΟΛΑΪΚΟΣ ( Γιώργος Αποστολάκης): Σ. Λάτσης, Τρ. Αβδούλος, Στ. Κότσαλης, Αν. Ζώταλης,     Δ. Ρουμάνης (82΄Μ.Σκουρτάι), Αλ. Κουτρουλάκης, Γ. Κουτρουλάκης (70΄Β. Μουτσατσός), Χρ. Χατζησημιώτης (75΄Α.Μπελεγρής), Κ. Βάσος, Ι. Σωτηρόπουλος, Δ. Λάτσης.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76