UA-49499200-1

Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης

24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης

Ένα νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος, παραδόθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Λακωνίας. Η τελετή του αγιασμού τελέστηκε από τους ιερείς π. Διονύσιο Μιχαλέτο και  π. Παναγιώτη Αρώνη.

Να σημειωθεί ότι το υπερσύγχρονο σκάφος είναι ταχύπλοο κατηγορίας Α2, μήκους 17 μέτρων, με δυνατότητα να αστυνομεύει στις Νότιες και Νοτιοανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα – Αντικύθηρα και στην Ελαφόνησο.

24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης_2 24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης_3

Η δωρεά του σκάφους εντάσσεται στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας και ενεργειών του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Όμιλο Folli Follie.

Στην τελετή παρέστησαν ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Folli Follie, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, ο  ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής του Α.Τ.Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης κ. Ευάγγελος Δρίβας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Αδαμάντιος Τσολομύτης, ο Υποναύαρχος Χρήστος Ζαφειρίου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Δημήτρης Βατίστας, Ναύαρχοι και Πλωτάρχες, καθώς και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Νεάπολης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Ματούλα Μπελεγρή  και πλήθος κόσμου.

24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης_4 24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης_5

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κοινωνικό έργο του Ομίλου Folli Follie είναι τεράστιο ανά την Ελλάδα και η παρουσία του αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα τόνωσης της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που απηύθυνε ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα σε μια δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει, τέτοιου είδους δωρεές από επιχειρηματικούς Ομίλους, αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία και αναδεικνύουν την πολυσήμαντη έννοια της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης  προς τον άνθρωπο και τη xώρα μας».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος  μίλησε από καρδιάς και βαθύτατα συγκινημένος από την θερμή υποδοχή των παρευρισκομένων, αναφέρθηκε στις μελλοντικές ευγενικές δωρεές του Ομίλου του προς τη Λακωνία και τόνισε την αξία της Πατρίδας και της προσφοράς.

24.5.2016_Με νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο σκάφος εξοπλίστηκε το Λιμεναρχείο Νεάπολης_1

Τέλος όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι, τόνισαν το σημαντικό έργο που θα επιτελέσει  το νέο σκάφος, όσον αφορά την ανάγκη για πρόληψη, ασφάλεια, έλεγχο και αποτελεσματικότητα, στην μεγάλη περιοχής ευθύνης του Λιμεναρχείου Νεάπολης.

Στο τέλος της τελετής χαιρέτησε  και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ο  Λιμενάρχης κ. Δημήτρης Βατίστας, ο οποίος μέσα σε κλίμα συγκίνησης ανέφερε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Λιμενάρχη, οκτώ χρόνια πριν, από τα πρώτα θέματα που εισηγήθηκε ήταν η απόκτηση ενός μεγαλύτερου και σύγχρονου σκάφους, για τις ανάγκες της περιοχής. «Με την συνεργασία όλων των αρμοδίων, σήμερα πραγματοποιήθηκε αυτός ο στόχος», επισήμανε ο κ. Βατίστας, ενώ λόγω μετάθεσής του, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Με πληροφορίες από: kithiraikanea.blogspot.gr, lakwnikiellada.blogspot.gr
ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76