UA-49499200-1

Με νέες μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις ενισχύεται το νησί των Κυθήρων

Ακόμα μια μεγάλη και σημαντική χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Κυθήρων προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης. Σε συνέχεια πρότασης που είχε υποβληθεί το Δεκέμβριο του 2019, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στα Φριλιγκιάνικα και τον Ποταμό, προϋπολογισμού 900.000,00€, εκ των οποίων οι 600.000€ θα προέλθουν από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ.

Τα νέα αθλητικά έργα που θα κατασκευαστούν είναι τα εξής:

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου 11x11 στον Ποταμό, στη θέση όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιο γήπεδο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργική διαμόρφωση, περιμετρικά τοιχία, επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με πιστοποιημένα υλικά προδιαγραφών FIFA και ΓΓΑ (συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς με γραμμογράφηση), πλήρες σύστημα φωτισμού, μεταλλική περίφραξη, πλήρη εξοπλισμό γηπέδου ποδοσφαίρου (μεταλλικές εστίες, πάγκους αναπληρωματικών 8 θέσεων, σημαιάκια κόρνερ κ.λπ.) καθώς και μεταλλική κερκίδα θεατών.
  • Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στα Φριλιγκιάνικα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργική διαμόρφωση, επίστρωση του αγωνιστικού χώρου με πιστοποιημένα υλικά προδιαγραφών FIFA και ΓΓΑ (συνθετικός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς με γραμμογράφηση), πλήρες σύστημα φωτισμού, μεταλλική περίφραξη καθώς και πλήρη εξοπλισμό γηπέδου ποδοσφαίρου (μεταλλικές εστίες, πάγκους αναπληρωματικών 6 θέσεων, κ.λπ.).
  • Γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) στα Φριλιγκιάνικα που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και υποδομές που προβλέπονται από την ΓΓΑ.

Με τα έργα αυτά καθώς και με το νέο μεγάλο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι που ολοκληρώνεται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Κυθήρων αποκτά πλέον σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα δώσουν ώθηση στον αθλητισμό σε ολόκληρο το νησί.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76