UA-49499200-1

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Προκόπιος στο Παλαιόκαστρο Βοιών

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, η Εκκλησία μας τίμησε τον Άγιο Προκόπιο τον μεγαλομάρτυρα, και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός ναός στις Κατασκηνώσεις για Α.Μ.Ε.Α. της τοπικής μας Εκκλησίας στο Παλαιόκαστρο Βοιών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε λιτάνευση αποτμήματος των ιερών λειψάνων και της ιερής εικόνας του Αγίου Προκοπίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Βοιών.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον βίο του τιμώμενου Αγίου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κληρικούς που συμμετείχαν, την Φιλαρμονική Βοιών και τους πιστούς που συνέρρευσαν και ομόρφυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο εκκλησίασμα ο θεολόγος και υποψήφιος κληρικός κ. Χρήστος Μπουρουϊάνα. Κατακλείοντας την πανηγυρική λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή για τα όσα ωφέλιμα μετέφερε στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής, καθώς και τον υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων Παλαιοκάστρου, Αρχιερατικό Επίτροπο Νεαπόλεως και εφημέριο του Αγίου Νικολάου Βοιών, Πρωτ. Διονύσιο Μιχαλέτο, για την πολύχρονη, πολύτιμη και πολυποίκιλη προσφορά  του στην τοπική Εκκλησία.

Με πληροφορίες από Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης
Φωτογραφίες: Κώστας Ζουμπουλάκης

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76