UA-49499200-1

Με επιτυχία το 1ο τουρνουά βόλεϊ «Χρήστος Σμυρναίος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά βόλεϊ, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή 15-16 Οκτωβρίου 2022, στο κλειστό γυμναστήριο Μολάων. Ένα  τουρνουά το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη και την προσφορά του άξιου τέκνου της πόλης των Μολάων, Χρήστου Σμυρναίου, ο οποίος για 33 συνεχή έτη υπηρέτησε με πάθος τον τόπο και τον αθλητισμό.

Το πάθος, η αγωνιστικότητα και η συμμετοχή στο γήπεδο και την κερκίδα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών ΑΠΟΕΛ, Ε.Σ.ΠΕ.Πελοποννήσου, Δήμος Μονεμβασίας και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το Σάββατο το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 450 φίλους του βόλεϊ, του αθλητισμού και κυρίως του Χρήστου Σμυρναίου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια προσφοράς του.

«Νιώσαμε την παρουσία του όταν αντικρίσαμε το πλήθος των ενθουσιασμένων παιδιών μέσα κι έξω από τις γραμμές του γηπέδου» αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Χρήστος ήταν εκεί! Τον είδαμε στην αγωνιστικότητα των αθλητικών του «τέκνων». Τον είδαμε στο πάθος, τις φωνές και στα χαμόγελα των παιδιών, αλλά και των μεγαλύτερων, που έβαλαν όλους μας να συμμετέχουμε σε μια γιορτή χαράς κι όχι σε μια απλή επέτειο μνήμης».

Η 1η ημέρα του τουρνουά, Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλάμβανε:
Αγώνα Κορασίδων ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ – ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (εκτός επίσημου προγράμματος).
1ος ημιτελικός Παγκορασίδων ΑΕ ΦΑΡΙΔΟΣ – ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 0-3 σετ.
2ος ημιτελικός Παγκορασίδων ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΑΠΟΕΛ 3-2
Ακολούθησε η τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον Χρήστο Σμυρναίο, που έκλεισε με το αφιερωματικό βίντεο και τα αποκαλυπτήρια της αθλητικής του εμφάνισης με το Νο 12, να κοσμεί την οροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου Μολάων.

Τη 2η ημέρα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου, οι αγώνες ήταν πρωινοί:
Μικρός τελικός: ΑΠΟΕΛ – ΑΕ ΦΑΡΙΔΟΣ 2-0
Μεγάλος τελικός: ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΓΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 0-3.
Οι Ναυπλιώτισσες λοιπόν, ήταν οι πρώτες νικήτριες του 1ου τουρνουά «Χρήστος Σμυρναίος», αλλά μοιράστηκαν μετάλλια στα παιδιά και τους προπονητές όλων των ομάδων.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Σμυρναίου
Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά τους αγώνες της πρώτης ημέρας. Στο κατάμεστο γήπεδο, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κ. Νικόλαος Χαραμής καλωσόρισε τους 450 φίλους! Ακολούθησε εξιστόρηση της ζωής του Χρήστου από την πρόεδρο του Ν.Π. Δήμου Μονεμβασίας κα Παναγιώτα Αλειφέρη, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά του στον αθλητισμό και τον πολιτισμό της περιοχής, ακόμα κι από τα παιδικά του χρόνια.

Ο κ. Σταύρος Κουκάκης, πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μαζί με τον Γ.Γ. της, κ. Αθανάσιο Μακαρούνη, απένειμαν τα χάλκινα μετάλλια στο Παιδικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΑΠΟΕΛ. Ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης και ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Καννελόπουλος, πρόσφεραν τιμητικές πλακέτες στην ανηψιά και τη σύντροφο του Χρήστου, όπου ευχαρίστησαν παρευρισκόμενους και συντελεστές της διοργάνωσης του τουρνουά.

Ακολούθησε αφιερωματικό βίντεο σε γιγαντοοθόνη και τα αποκαλυπτήρια της στολής του Χρήστου με το Νο 12, που θα κοσμεί την οροφή του Κλειστού Μολάων για το οποίο αγωνίστηκε και αυτός να πραγματοποιηθεί.

Με πληροφορίες από apoel-molaoi.gr
ΦΩΤΟ: foto siahos

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76