UA-49499200-1

Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων «Οι Μύλοι»

31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι_3

Πολύ μεγάλη επιτυχία, σημείωσε και φέτος η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων «Οι Μύλοι», η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.

31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι 31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι_1

Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς αφιερωμένους στη Μακεδονία. Εντύπωση προκάλεσαν οι φορεσιές των χορευτών-τριών αλλά και η αρμονία που είχαν στην κίνησή τους. Από τις φορές που ο γραπτός λόγος δεν μπορεί να αποτυπώσει το εξαίρετο θέαμα.

31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι_4 31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι_2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Στυλιανός Κότσαλης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μολάων κ. Νεκτάριος Κότσαλης.

Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων «Οι Μύλοι»

31.3.2016_Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Μολάων Οι Μύλοι_5

Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Μολάων «Οι Μύλοι», είναι ένας Όμιλος που δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής 22 έτη. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του Τις ομάδες του Ομίλου πλαισιώνουν χορευτές, ηλικίας 5 ετών και άνω.

Το όνομα «Οι Μύλοι» προήλθε από τους πολλούς μύλους που υπήρχαν παλαιότερα στο βουνό Κουρκούλα, στην πλαγιά του οποίου είναι χτισμένη η κωμόπολη των Μολάων.

Κυριότερος σκοπός του Ομίλου είναι η διδασκαλία των λαϊκών παραδοσιακών και μοντέρνων χορών του τόπου μας σε άτομα κάθε ηλικίας. Ακόμη η αναβίωση και διατήρηση παλαιών εθίμων και παραδόσεων, η αναζήτηση και διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής και δημοτικών τραγουδιών, η διοργάνωση πολιτιστικών,ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων και ανταλλαγών εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και η δημιουργία οργανωμένων χορευτικών συγκροτημάτων και η συμμετοχή του σε εθνικές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Από την ίδρυσή του ο Όμιλος έχει λάβει μέρος σε πλήθος πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων. Σχεδόν κάθε χρόνο την 17η Μαρτίου συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αλλά και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις του Δήμου Μονεμβασίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μερικές ακόμα από τις συμμετοχές του σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα είναι:

– Εορτασμός 100 χρόνων του Σπαρτιατικού Γυμναστικού συλλόγου.
– Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ομίλου Κατοχής Ξηρομερίου Αιτωλοακαρνανίας.
– Παραδοσιακή βραδιά στη Σπάρτη του Ομίλου διάδοσης χορών-Εθίμων «Η ΠΥΡΡΙΧΗ».
– Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών – Μέγαρα Αττικής.
– Εορτασμός Ναυτικής Εβδομάδας στο Γύθειο-διοργάνωση Λιμεναρχείο Γυθείου.
– «ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΑ ’96», φεστιβάλ στη Σιάτιστα Κοζάνης.
– Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Γαστούνης.
– Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.
– Εκδηλώσεις στο Ζευγολατιό Κορινθίας.
– Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
– Ελασσόνα Θεσσαλίας.
– Μικρόκαστρο Κοζάνης.
– Ταύρος Αττικής.
– Διεθνές Φεστιβάλ της Λευκάδας.
– Διεθνές Φεστιβάλ της Πορταριάς Πηλίου.

Με πληροφορίες από: pakialakonias.gr, molaoi.net

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76