UA-49499200-1

Με επιτυχία η εκδήλωση του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Νεαπόλεως

Με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και με συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου Νεαπόλεως την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, 2 Απριλίου 2023, στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «ΓΕΥΣΙΠΛΟΥΣ» στη Νεάπολη.

Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου, Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζωγράφος, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αφενός εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση, αφετέρου – εμφανώς συγκινημένος – δοξολόγησε τον εν Τριάδι Άγιο Θεό, που επέστρεψε η κανονικότητα μετά από την ζοφερή περίοδο του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν  ως αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά πολύ οι εκδηλώσεις και δράσεις του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Κατά την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης ως απότοκο της νέας εντολής του Κυρίου. Τόνισε πως η αγάπη δεν πρέπει να περιορίζεται στους Ορθοδόξους και εν γένει στους Χριστιανούς, αλλά σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος δέρματος, καθότι όλοι οι άνθρωποι αποτελούν εικόνες του Θεού.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεαπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Μιχαλέτος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και  μετέφερε τις Αρχιερατικές ευλογίες του και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος μίλησε για την αξία της αλληλεγγύης προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως, τις κυρίες Άννα Κουρκούλη, Αρετή Μπιλλίνη και Αγγελική Στιβακτά, για την προσφορά τους.

Η Ταμίας του Φιλόπτωχου κυρία Άννα Κουρκούλη παρουσίασε τον απολογισμό και τα πεπραγμένα για το 2022 και ευχαρίστησε όλους τους δωρητές, οι οποίοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έλαβε χώρα και η ομιλία της κοινωνικής λειτουργού και υπεύθυνης ΑμεΑ των Γηροκομείων Νεαπόλεως και Ελίκας  της Μητροπόλεως μας, πρεσβυτέρας κυρίας Ειρήνης Κλάδου – Ζωγράφου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι τρείς πυλώνες της ψυχικής υγείας στην τρίτη ηλικία». Παρουσίασε το ψυχολογικό προφίλ των ηλικιωμένων, ανέφερε τρόπους διαχείρισης των ασθενειών που σχετίζονται με την σοβαρή γνωστική έκπτωση (άνοια, νόσος Parkinson, Alzheimer), καθώς και για την ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η πρεσβυτέρα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Να μην ξεχνάμε να αγαπάμε τους ηλικιωμένους μας, γιατί κουβαλάνε στις πλάτες τους έναν μεγάλο Σταυρό μιας ολόκληρης ζωής. Κι ας γίνονται πολλές φορές παράξενοι.  Κι ας έχουν λιγότερη υπομονή από τη δική μας. Κι ας γκρινιάζουν και λίγο παραπάνω. Μήπως εμείς θα είμαστε καλύτεροι;».

Ακολούθησε η κλήρωση της λαχειοφόρου και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν οι εφημέριοι Λαχίου,  Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κοντάκος και Κάμπου Αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Νικόλαος Τσέγκας, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πετράκης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θεοδούλη  Σπυριδάκου, κύριοι, Δημήτρης Καλογράνης και Χαράλαμπος Μαρούσης, ο διευθυντής του Κ.Υ Νεαπόλεως κ. Ιωάννης Μιχαλέτος και πλήθος κόσμου.

Χορηγός επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Ζουμπουλάκης
Τεχνική υποστήριξη – ήχος: Δημήτρης Ζουμπουλάκης 
Με πληροφορίες από Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε σήμερα το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει …

G-EZ117CQG76