UA-49499200-1

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας Θεοφίλου

Ιδιαίτερα χαρμόσυνη ημέρα ήταν η 23η Οκτωβρίου 2023 για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, αφού με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Ειδικότερα, στην λαμπρή θρησκευτική τελετή συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου κ. Χρυσόστομος και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Επίσης παρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Μάνης κ.  Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Κεγχρεών κ. Αγάπιος και Τεγέας κ. Θεόκλητος, όπως και οι εψηφισμένοι Επίσκοποι: Τανάγρας κ. Απόστολος και Ταλαντίου κ. Επιφάνιος.

Πριν την τέλεση της χειροτονίας, ομίλησε, με συγκινησιακή φόρτιση, ο νέος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ο οποίος απηύθυνε προς τον Βοηθό Επίσκοπό του λόγια πατρικά και καρδιακά.

Μετά τις συγκινησιακά φορτισμένες ομιλίες, ακολούθησε σε κλίμα κατάνυξης, η χειροτονία, ενώ σύσσωμο το εκκλησίασμα αναφώνησε «Άξιος» όταν ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απένειμε την αρχιερατική μίτρα στον Βοηθό Επίσκοπο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Πριν την ολοκλήρωση της λαμπρής θρησκευτικής τελετής, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τον Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο στον δρόμο της αρετής και της θυσιαστικής αγάπης, ενώ του πρόσφερε ως ευλογία ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, σε χαρμόσυνο κλίμα, ο νέος Επίσκοπος μοίρασε τα αντίδωρα στους πιστούς, προσφέροντας παράλληλα κι ένα αναμνηστικό της χειροτονίας του, ενώ δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές κλήρου και λαού.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Check Also

Νεάπολη: Αύριο Τετάρτη η πρεμιέρα της θεατρικής παράσταση «Αέρας»

Από αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 20:30, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης και για 3 …

G-EZ117CQG76