UA-49499200-1

Με απόφαση Μητσοτάκη ιδρύεται Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη

Την τελική έγκρισή του για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών έδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με το Βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και το Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κ.κ. Τριχείλης και Δαβάκης,ανέλυσαν στον Πρωθυπουργό το αίτημα για την ίδρυση της ΑΕΝ στη Νεάπολη, καθώς και τον τρόπο που αυτό θα υλοποιηθεί και θα καταστεί βιώσιμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθως, αφού το ενέκρινε, κατανοώντας τη σπουδαιότητα και το δίκαιο του αιτήματος, καθώς και τα οφέλη για τη ναυτική κοινότητα και την περιοχή από τη λειτουργία της, επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη, τον ενημέρωσε σχετικά και έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

​Πριν τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, είχε προηγηθεί η κατάθεση πρότασης στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αποστολή κλιμακίου στη Νεάπολη προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου και εν συνεχεία, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις το Υπουργείο έδωσε το πράσινο φως.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Σήμερα το μεσημέρι, ως επιστέγασμα σειράς πολύμηνων προσπαθειών, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και εγώ, συναντηθήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση της Ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών.

Αφού έγινε η κατάλληλη προετοιμασία εκ μέρους του Δήμου Μονεμβασίας εκτός των άλλων και με την διάθεση του κτηρίου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στις αλλεπάλληλες συναντήσεις εργασίας που κάναμε, επέδειξε από την αρχή θετική διάθεση, ένα όραμα πολλών γενεών Βατικιωτών ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα, σήμερα με την τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ως εκπρόσωπος του Λακωνικού λαού τον ευχαριστώ από καρδιάς!

Από την πλευρά του ο κ. Τριχείλης με ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ένα όνειρο όλων των Βατικιωτών βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή του.

​Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και όλους τους φορείς του Υπουργείου, προσμένοντας πλέον τη νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυσή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

​Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δεσμεύθηκε για την ένταξη της προμήθειας του εξοπλισμού διδασκαλίας, προϋπολογισμού 1.445.000,00 € και την ένταξή της στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

​Το μεγαλύτερο έργο για πολλούς έχει εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης, είμαι σίγουρος ότι ολόκληρη η κοινωνία των Βατίκων θα το αγκαλιάσει και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του.

​Ο σχεδιασμός για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου και η διάθεση του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου για τη στέγαση της σχολής, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου.

​Για εμένα, τα μέλη της παράταξής μου και όλους όσους συνδράμουν στην πραγματοποίηση του οράματός μας, αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76