UA-49499200-1

Με έξι υπερσύγχρονα ασθενοφόρα ενισχύεται το σύστημα Υγείας στη Λακωνία

Είκοσι νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιάννη Καρβέλη, προκειμένου να ενισχύσουν αντίστοιχα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού.

Πρόκειται για 20 νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, πλήρως εξοπλισμένα για την ασφαλή και ταχεία διακομιδή των ασθενών, που πληρούν τις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Αναβαθμίζονται, έτσι, σημαντικά οι υπηρεσίες Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ειδικότερα στην ύπαιθρο. Επίσης, ενισχύεται ο στόλος των ασθενοφόρων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς προστίθενται στα 10 που ήδη εξυπηρετούν Κέντρα Υγείας σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, πως από τα 20 οχήματα, τα 6 θα διατεθούν σε υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας ως εξής: 2 στο ΚΥ Μολάων και από 1 στα ΚΥ Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης.

Ο κ. Κρητικός, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης – παραλαβής  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας, αναφέρει:

Πρόκειται για το επιστέγασμα της άριστης και διαχρονικής συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  στην οποία οφείλεται το σημερινό αποτέλεσμα με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως και το συγκεκριμένο, με τίτλο «Αναβάθμιση του εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προμήθεια ασθενοφόρων και βιοϊατρικού εξοπλισμού».

Τέλος, γνωρίζοντας, πως ένα από τα βασικότερα πρόβλημα εντοπίζεται στην επάνδρωση των ασθενοφόρων, καταβάλλω επισταμένες προσπάθειες να αυξηθούν οι προσλήψεις οδηγών.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76