UA-49499200-1

Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό

22.1.2016_Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό

Πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, οι χιλιάδες επιστήμονες που κατέβηκαν για πρώτη φορά τόσο μαζικά και ενωμένα, σε διαδήλωση ενάντια στο Ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος.

Χθες στις 11:30 το πρωί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια περισσότεροι από επτά χιλιάδες μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, σε μια μεγαλειώδη σε όγκο συγκέντρωση.

22.1.2016_Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό_1 22.1.2016_Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό_2

Στην πορεία κυριάρχησε το σύνθημα «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», που αποτελούσε το κύριο σύνθημα του ΤΕΕ και της χθεσινής κινητοποίησης που διοργάνωσε εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων της χώρας το Επιμελητήριο των Μηχανικών. Ακούστηκαν όμως και πολλά ακόμη συνθήματα όπως «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε» και πολλά ακόμη, κάποια μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρά και σατιρικά. Η πορεία των συγκεντρωμένων ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που το κεντρικό πανώ έφθανε στην Πλατεία Συντάγματος, η ουρά της πορείας βρισκόταν στα Χαυτεία και δεν είχε μπει ακόμη στην οδό Σταδίου. Σύμφωνα με ρεπόρτερ που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις για λογαριασμό τηλεοπτικών ΜΜΕ, τέτοιου μεγέθους πορεία είχαν πολύ καιρό να παρακολουθήσουν. Εκ μέρους των επιστημονικών φορέων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρέδωσαν ψηφίσματα των συμμετεχόντων κατά των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό τόσο στο Υπουργείο Εργασίας όσο και στη Βουλή των Ελλήνων.

22.1.2016_Μεγαλειώδης η χθεσινή πορεία των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό_3

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τόνισαν ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, είναι αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο. Οι φορείς έχουν δηλώσει την απόφασή τους για ενότητες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποσυρθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση. Στο τέλος της διαδήλωσης οι μηχανικοί, που βρισκόταν συνεχώς στην κεφαλή της πορείας, πολλοί φορώντας τα χαρακτηριστικά κράνη ασφαλείας των εργοταξίων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο της Βουλής και διαλύθηκαν στην οδό Ακαδημίας.

Οι συμμετέχοντες δικηγόροι συγκεντρώθηκαν στο πλευρό της Πλατείας Συντάγματος και πραγματοποίησαν διάφορα happenings με τις γραβάτες τους (που έχουν καθιερωθεί από τα ΜΜΕ ως σύμβολο των διαμαρτυριών τους), άλλοι επαγγελματίες και φορείς παρέμειναν συγκεντρωμένοι μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αριστεράς συγκεντρώθηκαν στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος.

Πηγή: portal.tee.gr

 

Check Also

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Λακωνίας για συμμετοχή στην έκθεση SIAL στο Παρίσι

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι προτίθεται να επιχορηγήσει τη συμμετοχή των επιχειρήσεων …

G-EZ117CQG76