UA-49499200-1

Λεύκωμα με ήρωες του 1821 από το Δήμο Σπάρτης

Η «Επιτροπή των 200 χρόνων από το 1821» του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, συνέταξαν, επιμελήθηκαν και εξέδωσαν ένα συνοπτικό – αντιπροσωπευτικό λεύκωμα των ηρώων σχετικά με τη δράση τους κατά την Επανάσταση του 1821, σε όλη την περιοχή ευθύνης του Δήμου Σπάρτης.

Το συγκεκριμένο λεύκωμα, σε μορφή τετραδίου, μετά από απόφαση και έγκριση της σχολικής δαπάνης του Ν. Π. του Σ.Ε.Π.Ε. του Δήμου, θα διανεμηθεί στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου, καθώς και ένα αντίτυπο στη διεύθυνση κάθε Σχολικής Μονάδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια μιας εκ των πολλών δράσεων και εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία του Έθνους μας το 1821.

Από την αρχή, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας ανταποκρίθηκε ένθερμα στην πρόταση αυτή, μια και πιστεύει πώς είναι ένας πρόσφορος τρόπος να μεταλαμπαδευτούν τα ιστορικά γεγονότα του τόπου στους μικρούς μας μαθητές.

Την επιμέλεια της έκδοσης του λευκώματος είχαν η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής και συντονίστρια της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 1821 ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου και ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκος, Αντιπρόεδρος της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σπάρτης.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76