UA-49499200-1

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Μονεμβασίας

Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Μονεμβασίας, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.

Μονεμβασία

Στην ιστορική Μονεμβασία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, εψάλλη δοξολογία στο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από το Φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Μονεμβασίας και υποψήφιο διδάκτορα ΕΚΠΑ κ. Χρήστο Μπούρη.

Στη συνέχεια, στη πλατεία του Ελκομένου Χριστού εψάλλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας.

Ακολούθησε παρέλαση του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου, καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Οι Ρίζες» υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Μολάοι

Στους Μολάους, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, εψάλλη δοξολογία στο Καθεδρικό Ναό «Γεννήσεως του Χριστού»  ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου «Θοδωρής Καλλιφατίδης» κα Αδαμαντία Κρυπωτού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στο προαύλιο του Καθεδρικού Ναού, κατάθεση στεφάνων, ενώ  η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, παιάνισε επετειακά εμβατήρια και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Τέλος έγινε παρέλαση μαθητών όλων των Σχολείων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής, του Προοδευτικού Συλλόγου και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Οι Μύλοι».

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αντιδημάρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Αναστάσιος Θεοδωρακάκος, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Νικολινάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης

Νεάπολη

Στη Νεάπολη, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, εψάλλη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και εν συνεχεία, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Ενιαίου Λυκείου κα Βαρβάρα Κρανιδιώτη, ενώ η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Φιλαρμονική  της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.

Ακολούθησε παρέλαση μαθητών και του Πολιτιστικού  Συλλόγου Βατίκων.

Check Also

Μονεμβασία: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ενορία Μονεμβασίας ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδος αλλά και το πρόγραμμα λειτουργιών Διακαινησίμου …

G-EZ117CQG76