UA-49499200-1

Λέρος: Το πρώτο νησί της Ελλάδας που γίνεται Bike Friendly

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε ειδική τελετή που έγινε στο Δημαρχείο της Λέρου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας παρέλαβε το Σήμα από την κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας ΝΑΤΤΟΥΡ AMKE, διαχειρίστριας εταιρίας του Σήματος πιστοποίησης Bike Friendly Destination, παρουσία του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καστή, του αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής  Κυριάκου  Γραικού, της προεδρου του ΔΟΠΑΙΣΑΠ, άλλων εκπροσώπων του Δήμου και των τοπικών ΜΜΕ.

Η πιστοποίηση του πρώτου νησιού στην Ελλάδα ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες, καθιστά τη Λέρο έναν προορισμό πρωτοπόρο στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Η Λέρος, ένας τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και ιστορίας, διαθέτει όλες τις πιστοποιημένες προϋποθέσεις ενός ποδηλατικού προορισμού. Το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών στο νησί που προσφέρει εκπληκτικές διαδρομές ποδηλασίας για όλα τα γούστα και με την κατάλληλη σήμανση, η ευνοϊκή μορφολογία του εδάφους των διαδρομών και το εξαιρετικό κλίμα της Λέρου, καθιστούν το νησί τον «απόλυτο» προορισμό για μεμονωμένους ή οργανωμένους ποδηλάτες, καθώς και γενικότερα για τους φίλους των ειδικών-θεματικών μορφών τουρισμού.

Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι o Δήμος Λέρου οραματίζεται ένα εναλλακτικό, βιώσιμο μοντέλο Τουριστικής Ανάπτυξης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας να αναδείξουμε την μοναδικότητα του νησιού μας παγκοσμίως».

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ, κυρία Βίκυ Καραντζαβέλου ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι η Λέρος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει θεματικό τουρισμό που εστιάζει στη φύση, και να προσφέρει όμορφες εμπειρίες στον επισκέπτη της, επισημαίνοντας: «Με το σήμα Bike Friendly Destination, θα προβληθεί για τον ποδηλατικό τουρισμό σε όλο τον τουριστικό κλάδο».

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76