UA-49499200-1

Κοπή πίτας και βράβευση επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Λακωνίας

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ταυτόχρονα με την εκδήλωση απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2020, παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του προσωπικού και επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος, κ. Ιωάννης Παναρίτης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευημερία είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για τα προϊόντα που παράγει αυτός ο ευλογημένος τόπος χρειάζεται να βρίσκουμε τις κατάλληλες κάθε φορά αγορές για να τα διοχετεύσουμε. Το τρίπτυχο ποιότητα – τυποποίηση – δίκτυο αποτελεί τον τρόπο για την προώθηση των προϊόντων. Τυποποίηση και ποιότητα είναι τομέας που αφορά στον επιχειρηματία ενώ το δίκτυο αφορά τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εμπλεκόμενους φορείς όπως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Συνεταιρισμοί/οργανώσεις επιχειρηματιών. Η μέθοδος αυτή αποτελεί το αντίδοτο της κρίσης και μέσω αυτής θα αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα όπως η καταστροφική φετινή τιμή του ελαιόλαδου.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσίασε τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή των επιχειρήσεων απολαβής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2020, τα οποία ήταν: νέοι επιχειρηματίες, πρωτότυπο για τον τόπο προϊόν, ανάπτυξη της επιχείρησης εν μέσω κρίσης.

Μία από τις δύο επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ήταν η «G-Fish» του κ. Ιωάννη Γεροντίδη, με έδρα τη Σπάρτη και μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας και επεξεργασίας-τυποποίησης στο Καστόρι. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ιχθύων και παράγωγων αυτών και λοιπών ειδών διατροφής. Ο κ. Γεροντίδης παρουσίασε στην εκδήλωση την επιχείρησή του, τόνισε την πρωτοτυπία των προϊόντων που παράγονται και τη μοναδικότητα του σολωμού, ως προς την παραγωγή στον ελλαδικό χώρο. Η περίοδος της κρίσης επέφερε έλλειμμα ρευστότητας, η φορολογία πρόσθεσε επί πλέον προβλήματα, παρόλα αυτά η εξέλιξη ήταν μεγάλη, τόσο εντός της Λακωνίας όσο και ευρύτερα και κέρδισε βραβεία και σημαντικά αφιερώματα στα ΜΜΕ.

Η δεύτερη επιχείρηση που βραβεύτηκε ήταν η Λακωνική Ζυθοποιία του κ. Ιωάννη Παπαθανασίου, με έδρα το 23ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου. Ο κ. Παπαθανασίου, παρόλο που σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός, βασιζόμενος στην εμπειρία της οικογένειάς του στην ποτοποιία, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον  ζύθο, με την επιτυχία να αποδεικνύει την ορθότητα του εγχειρήματος. Η κρίση επηρέασε την εξέλιξη της Sparta Beer, παρόλα αυτά με σταθερά βήματα και αυξάνοντας σταδιακά την παραγωγή επεκτάθηκε, τόσο στη Λακωνική αγορά και σε όμορους νομούς όσο και στην Αθήνα. Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι οι παραγωγοί του τόπου και το Επιμελητήριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και πρέπει, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές να αξιοποιηθούν με στόχο την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρείν και την επιστροφή της νεολαίας, που λόγω κρίσης αναζήτησε ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Και οι δύο βραβευθέντες επιχειρήσεις χαρακτήρισαν το θεσμό των Βραβείων Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου ως θετικό, που προσδίδει αναγνώριση στην προσπάθεια των επιχειρήσεων και δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναρίτης, απονέμοντας τα Βραβεία συνεχάρη τα μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας, αναφέροντας ότι το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της επιμελητηριακής νομοθεσίας και των οικονομικών του δυνατοτήτων, είναι καθημερινός αρωγός του τοπικού επιχειρείν.

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76