UA-49499200-1

Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας

8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Πανόραμα», ιδιοκτησίας Άγγελου Πάνου, στη Μονεμβασία.

Σ’ έναν πραγματικά όμορφο χώρο, πλήθος επαγγελματιών και κόσμου συγκεντρώθηκαν τόσο για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, όσο και για επικοινωνία, ανταλλαγή ιδεών και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των μελών της Ένωσης.

8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_1

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Γράφος ξεκίνησε το χαιρετισμό του με μια μικρή αναφορά στην «Ένωση Εμπορικών, Επαγγελματικών, Τουριστικών και Ξενοδοχειακων Επιχειρήσεων Μονεμβασίας». Ενός φορέα του οποίου ο θεσμικός του ρόλος όπως ανέφερε  μετράει 79 χρόνια ζωής και ιστορίας, ενώ σήμερα αποτελεί μια Ένωση, μια ομπρέλα που αγκαλιάζει πάνω από εκατό επιχειρήσεις της περιοχής, με  τους επιχειρηματίες, τις οικογένειες και το προσωπικό τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα ενέργειες και δράσεις της Ένωσης, όπως ανοιχτές συγκεντρώσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τη περιοχή, επικοινωνία με παραγωγικές τάξεις για καταγραφή των προβλημάτων τους, σχεδιασμός και εφαρμογή χειμερινού προγράμματος λειτουργίας των επιχειρήσεων, συμμετοχή σε συνέδρια, οργάνωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, προγράμματος εκπαίδευσης  τεχνικού ασφαλείας για τις επιχειρήσεις της περιοχής που απασχολούν εργαζόμενους κα.

8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_3 8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_5

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γράφος εξέφρασε την ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι σ’ αυτές τις ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Σ’ ένα μικρό τόπο όπως η ιστορική και μαρτυρική Μονεμβασιά, που η κεντρική εξουσία θυμάται μόνο όταν πρόκειται να εισπράξει και να φορολογήσει, οι πολίτες, οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες έχουν μόνο ένα όπλο για να αντισταθούν, την αλληλεγγύη. Δεν υπάρχουν πλέον τα περιθώρια ή η πολυτέλεια ρήξεων, αντιπαραθέσεων και καταγγελιών ανάμεσα στους εστιάτορες, τους εμπόρους, τους ξενοδόχους. Μόνο ενωμένοι και με κοινούς στόχους, θα μπορέσουμε να βγούμε από το κυκεώνα της  εσωστρέφειας και μόνο ενωμένοι, θα μπορέσουμε να ξαναδούμε το τόπο μας να ευημερεί».

8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_68.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_4

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, το  Ξενοδοχείο «Πανόραμα» ιδιοκτησίας άγγελου Πάνου για την προσφορά του χώρου, την επιχείρηση «Μορέως Ήδιστα» της οικογένειας Παναγιώτη Χαραμή, για τη προσφορά των Βασιλοπιτών, τον Γιώργο Δέμελλο για τη προσφορά της μικροφωνικής εγκατάστασης, τους φωτογράφους – βιντεογράφους Δημήτριο Σιάχο και Τάκη Κούρο και τέλος το κατάστημα της Μαρίας Αρτινιού – Κουτσανδρέα, για την προσφορά ενός πολύτιμου δώρου, στον τυχερό που έτυχε το φλουρί. Υπενθυμίζεται ότι τυχερή ήταν η κα Κατερίνα Τσαφατίνου.

8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_2 8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_7 8.2.2016_Κοπή πίτας από την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας_8

Την πίτα ευλόγησε ο π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, εφημέριος Μονεμβασίας.

Την εκδήλωση μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία του η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, η Αντιδήμαρχος ΔΕ Μονεμβασίας κα Κατερίνα Τσαφατίνου, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Νεάπολης κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γιώργος Βουνελάκης, Σταύρος Χριστάκος, Βασίλειος Κουλουβάκος, Ελένη Αναγνωστοπούλου, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Ευστάθιος Βελιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: photoreporter.gr

 

 

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76