UA-49499200-1

Κολλέγιο Ανατόλια: 115.000 πλαστικά μπουκάλια νερού εξοικονομήθηκαν μέσα σε 12 μήνες

Η αντικατάσταση των ψυκτών νερού με νέους σύγχρονους και η ενθάρρυνση των μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Ανατόλια να κάνουν χρήση επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων, είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 115.000 πλαστικών μπουκαλιών νερού (0,5 lt) μέσα σε ένα χρόνο.

Οι έντεκα νέοι ψύκτες τοποθετήθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 στα κτίρια του Anatolia Elementary School (Δημοτικό) και του Anatolia High School (Γυμνάσιο, Λύκειο και IB Diploma Program) και έχουν τη δυνατότητα να καταμετρούν αυτόματα τον αριθμό των πλαστικών μπουκαλιών νερού (0,5lt) που εξοικονομούνται.

Ο εντυπωσιακός αριθμός καταγράφηκε μέσα σε 12 μήνες (Οκτώβριος 2020- Νοέμβριος 2021), παρά το γεγονός ότι σχολικές μονάδες δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία εξαιτίας της πανδημίας, και είναι απόδειξη ότι μικρές καθημερινές κινήσεις μπορούν να έχουν μεγάλο θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και στην ορθολογική διαχείριση του νερού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2021, οι ψύκτες κατέγραψαν εξοικονόμηση 14.000 πλαστικών μπουκαλιών νερού. Στη συνολική καταγραφή βοήθησε και η ομάδα Green Ambassadors που αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες του Anatolia High School.

Το κόστος της αγοράς των ψυκτών καλύφθηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από τον απόφοιτό του Κολλεγίου Ανατόλια Γιώργο Παπατζιάν μέσω του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια. Παράλληλα, το Κολλέγιο Ανατόλια διέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2020 επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία (παγούρια) σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Anatolia High School ενώ στις νέες μαθήτριες και μαθητές του Anatolia Elementary School (Δημοτικό) τα αντίστοιχα δοχεία διέθεσε ο Σύλλογος Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια.

Επιπλέον, το Κολλέγιο Ανατόλια ανακοίνωσε ότι από τις 17 Ιανουαρίου 2022 έχει διακόψει την πώληση πλαστικών μπουκαλιών νερού στα κυλικεία και τους αυτόματους πωλητές του Anatolia Elementary School (Δημοτικό), του του Anatolia High School (Γυμνάσιο, Λύκειο και IB Diploma Program), και του ACT – American College of Thessaloniki.

Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της καμπάνιας του Κολλεγίου Ανατόλια “We say no to plastic bottles” για ένα σχολικό περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό μίας χρήσης, και αποτελούν μέρος του προγράμματος κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76