UA-49499200-1

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στα Κύθηρα

Σύστημα Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων θα αποκτήσει ο Δήμος Κυθήρων, με χρηματοδότηση  που εγκρίθηκε από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η πρόταση του Δήμου Κυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 255.816,48€, εγκρίθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στην Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)», από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πρόταση προβλέπει -σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που δόθηκαν από το ΚΑΠΕ- την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων με το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών για την υλοποίηση του συστήματος.

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ηλεκτρικών Ποδηλάτων που θα εγκατασταθεί στα Κύθηρα περιλαμβάνει:

  • 30 ηλεκτρικά ποδήλατα, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα
  • 4 Σταθμούς με θέσεις κλειδώματος και φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες
  • Λογισμικό για την διαχείριση του συστήματος
  • Εφαρμογές για κινητές συσκευές για την χρήστη του συστήματος από τους πολίτες

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κυθήρων αναφέρει:

Η συγκεκριμένη Δράση είναι απόλυτα συμβατή με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Κυθήρων, γεγονός που αποδεικνύει την συνέχεια και συνέπεια του σχεδιασμού του Δήμου.

Ο Δήμος συνεχίζει με συστηματικό τρόπο την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων και υποδομών που συμβάλλουν άμεσα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού μας!

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76