UA-49499200-1

Κοινές δράσεις κατά τις ανεργίας από κοινωνικούς εταίρους και ΟΑΕΔ

24.4.2014_Κοινές δράσεις για την ανεργίαΜε αντικείμενο την ανάπτυξη κοινών προτάσεων και δράσεων κατά της ανεργίας με χρηματοδότηση από το νέοΕΣΠΑ 2014 – 2020 πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση μεταξύ κοινωνικών εταίρων, παραγωγικών φορέων και της διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Ουσιαστικά, ΟΑΕΔ και κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ,ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ) καλούνται το επόμενο χρονικό διάστημα να σχεδιάσουν μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της απασχόλησης, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ:

1. Για «την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης 2014 – 2020».

2. Για την «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2010 – 2020».

3. Για την υλοποίηση του προγράμματος «Εγγύηση για την Νεολαία» (Youth Guarantee) 2014 – 2020.

4. Για τον προσδιορισμό του ρόλου του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ως εκτελεστικού βραχίονα του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, στο πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η σύσταση Τεχνικού Κλιμακίου Εργασίας με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από όλους τους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση του πλαισίου και των προϋποθέσεων της συνεργασίας, καθώς και για την εξειδίκευση του περιεχομένου της.

Εκ μέρους του ΟΑΕΔ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Θ. Αμπατζόγλου, οι Αντιπρόεδροι κκ. Μ. Κοντοπάνος και Π. Καρέλας και ο Γενικός Διευθυντής Απασχόλησης κ. Δ. Μπουγιακλής.

 

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76