UA-49499200-1

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στο Κάστρο Μονεμβασίας

O Mεσογειακός οργανισμός Between the Seas, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ακτίνας Σταθάκη, διοργανώνει σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο Κάστρο Μονεμβασίας τον Σεπτέμβριο του 2019.  Το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ιδρύματος ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Λακωνίας και του Νομικού Προσώπου Δήμου Μονεμβασίας, αποτελεί μέρος των δράσεων του οργανισμού Between the Seas για την προώθηση των ανταλλαγών και των συνεργασιών μεταξύ ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, η δουλειά των οποίων επικεντρώνεται στο χώρο της Μεσογείου.

Στόχος του προγράμματος, μοναδικού στην περιοχή ως προς τον διεθνή του χαρακτήρα, είναι να δημιουργηθεί στο Κάστρο της Μονεμβασίας ένας Μεσογειακός πόλος διαλόγου και ανταλλαγών που θα αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου και θα ενισχύσει τη σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη σύγχρονη Μεσογειακή καλλιτεχνική δημιουργία.

Από την μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ο Roman Skadra από το χώρο του τσίρκο, ο Dave Boyd μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου από τον χώρο της μουσικής και οι Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila από το χώρο του θεάτρου θα βρεθούν και θα δημιουργήσουν στο μαγικό τοπίο του κάστρου της Μονεμβασίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεπτέμβριος 1-8: Roman Skadra (τσίρκο)

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Presente Futuro του Παλέρμο, το Between the Seas θα φιλοξενήσει τον Σλοβάκο περφόρμερ και καλλιτέχνη τσίρκο Ρομάν Σκάντρα ο οποίος θα δουλέψει πάνω σε μία καινούρια σόλο περφόρμανς. Στα πλαίσια της φιλοξενίας, ο Ρομάν θα παραδώσει διήμερο δωρεάν σεμινάριο ζογκλέρ, ακροβατικών και περφόρμανς για νέους και ενήλικες.

Σεπτέμβριος 8-15: Dave Boyd-Δημητρης Παπαγεωργίου (μουσική)

Ο Ιρλανδός Dave Boyd, μουσικός και συνθέτης με έδρα την Πορτογαλία και ο Έλληνας βιολονίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαγεωργίου με έδρα την Αγγλία, συναντιούνται στη Μονεμβάσια για να δημιουργήσουν μια μουσική περφόρμανς/εγκατάσταση που θα συνδυάζει ηχογραφημένα ηχοτοπία του κάστρου με ζωντανή μουσική. Παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 μ.μ.

Σεπτέμβριος 15-22: Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila (θέατρο)

Οι τρείς καλλιτέχνες από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας ερευνούν τον μύθο της Αντιγόνης ιδωμένο υπό το πρίσμα των πολιτικών καταλοίπων σύγχρονων δικτατοριών ανά τον κόσμο. Έχοντας ήδη κάνει έρευνα και συνεργασίες στην Ισπανία, την Αργεντινή και την Αυστραλία, η ομάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 μ.μ.

Μετά τη Μονεμβασία, οι καλλιτέχνες,  Aina de Cos, Jaume Miro, Jenny Vila, θα φιλοξενηθούν από το Between the Seas και στην Αθήνα για περεταίρω έρευνα.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76