UA-49499200-1

Καθαρισμός μονοπατιού από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, καθαρισμό και συντήρηση μονοπατιού στην περιοχή του Χάρακα.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσεται στο πλαίσιο των τακτικών εθελοντικών του δράσεων του Συλλόγου και στόχο έχει την αναδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του ορεινού Ζάρακα μέσα από τις διαδρομές και τα μονοπάτια του.

«Ο σκοπός μας δεν είναι αμιγώς κατασκευαστικός, αλλά πηγάζει από μια βαθύτερη ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της γενικότερης σχέσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, προωθώντας μια εναλλακτική βιώσιμη προοπτική στις τοπικές κοινωνίες που ερημώνουν και αφήνονται στην τύχη τους» αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το όραμα  μας, αποτελεί ένα όραμα αναβίωσης, ανάνηψης και όχι αναχωρητισμού. Ένα άδολο όραμα, όπου η βαριά κληρονομία της ελευθερίας των βουνών μας, ζητά να συναντηθεί με τον Κόσμο και να του προσφέρει τα απολεσθέντα στοιχεία του μέτρου και της αυτάρκειας  Είναι σύνηθες να λέμε ότι οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη. Τα μονοπάτια όμως φέρνουν κάτι καλύτερο: άνθιση των δραστηριοτήτων και της οικονομίας με σταδιακό, οργανικό τρόπο και απόλυτο σεβασμό στη γη και τη φύση».

Συνάντηση:  στην πλατεία του Χάρακα στις 09:00 πμ
Πληροφορίες: Χρήστος Παναγιωτόπουλος, 6973331520

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76