UA-49499200-1

Κάστρο – Πανγυθεατικός – Ημιτελική Φάση K14

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Την πρόκριση στους τελικούς  του πρωταθλήματος Κ-14, για πρώτη φορά, πήρε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Σπάρτης .

Η πρόκριση ήρθε μετά από 2 συναρπαστικούς  αγώνες, με ωραίο θέαμα και σε αθλητικά πλαίσια, απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Πανγυθεατικού .

Ο πρώτος αγώνας έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο γήπεδο Μονεμβασίας, με τις 2 ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 και την ομάδα του Πανγυθεατικού να έχει προβάδισμα πρόκρισης, με το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ.

Το ΚΑΣΤΡΟ ξεκίνησε δυνατά και είχε 2 καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τον Γ. Περδίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τους παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ και προηγήθηκαν στο 20΄με σουτ του Π. Μανιάτη μέσα από την περιοχή. Παρά τις προσπάθειές τους οι παίκτες του ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΥ δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο γκολ και το ημίχρονο τελείωσε με 0-1.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με σκοπό να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ και το πέτυχαν στο 5ο λεπτό της επανάληψης με τον Στ. Χαραμή ο οποίος δέχτηκε ωραία πάσα από τον Γ. Περδίκη  και ισοφάρισε σε 1-1. Δύο λεπτά μετά το ΚΑΣΤΡΟ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει την πλήρη ανατροπή, αλλά το σουτ που έκαναν οι επιθετικοί του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Δ. Σωτηράκου .

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν στη συνέχεια να πάρουν τη νίκη, είχαν καλές στιγμές, αλλά η κούραση από την έντονη ζέστη δυσκόλεψε τις προσπάθειες τους, με το τελικό αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται δίκαιο.

Ο δεύτερος αγώνας έγινε την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα, είχαν τον έλεγχο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 23΄με τον  Ε. Πετράκη .

Οι παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ αντέδρασαν και στο 25΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Στ. Χαραμή να ανοίξουν το σκορ.

Στο 26΄ο Γ. Περδίκης διεκδίκησε τη μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, αυτή πήρε ύψος και έφτασε στον Π. Μαυρομαρά ο οποίος με ωραία κεφαλιά «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΥ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι με καλή ψυχολογία πίεσαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Στ. Χαραμής κέρδισε τη μπάλα έξω από την περιοχή, νικήθηκε όμως στο τετ α τετ, από τον τερματοφύλακα Δ. Σωτηράκο.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά, να αιφνιδιάζουν τους παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ και να πετυχαίνουν την ισοφάριση στο 37΄με τον Κ. Ανδριανό.

Δύο λεπτά αργότερα ο Π. Μαυρομαράς είχε τη δυνατότητα να βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ το ΚΑΣΤΡΟ, όταν ο Κ. Ανδριανός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 40΄να διπλασιάσει τα δικά του γκολ και τελικά στο 47΄ο Ε. Πετράκης, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, έβαλε μπροστά τον ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟ στο σκορ με 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ αντέδρασαν και πάλι, έδειξαν ότι ήθελαν την πρόκριση και πέτυχαν την ισοφάριση στο 50′.

Μετά από ωραίο συνδυασμό ο Σπ. Μπαχτής μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον τερματοφύλακα του ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΥ στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και ο Στ. Χαραμής πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε κάνοντας το 2-2, το οποίο παρά τις προσπάθειες των 2 ομάδων ήταν το τελικό σκορ που έδωσε και την πρόκριση στο ΚΑΣΤΡΟ, χάρη στο πλεονέκτημα των εκτός έδρας γκολ.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76