UA-49499200-1

Κάστρο Μονεμβασίας- Αίαντας Ευρώτα: 2-1

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Μετά από ένα απολαυστικό παιχνίδι, με 3 γκολ, 2 χαμένα πέναλτυ, πολλές ευκαιρίες και αγωνία μέχρι τέλους, το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας επιβλήθηκε του ΑΙΑΝΤΑ Ευρώτα με 2-1, για τη 10η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας Λακωνίας.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποιώντας  την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο, υποχρέωσαν την πολύ καλή ομάδα του ΑΙΑΝΤΑ σε παθητικό ρόλο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 2΄ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Μιχ. Κοντάκος έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο απέκρουσε ο Χ. Πιερράκος.

Στο 5΄το ΚΑΣΤΡΟ κέρδισε πέναλτυ σε ανατροπή του Μιχ. Κοντάκου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, όμως νικήθηκε από τον Χ. Πιερράκο που έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε τη μπάλα. Ο Βαγγ. Χάδιαρης κέρδισε την επαναφορά, έπιασε δυνατό αριστερό σουτ το οποίο όμως και πάλι απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, όμως δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις ευκαιρίες τους και στο 32΄ λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν ο Δ. Μπουτσικάρης βρέθηκε αμαρκάριστος στη γωνία της περιοχής του ΚΑΣΤΡΟΥ, όμως το δυνατό δεξί σουτ που έκανε σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 33΄ ο Χ. Πιερράκος έκανε σπουδαία επέμβαση σε γυριστή κεφαλιά  του Αντρ. Μπετσόκου κρατώντας το 0-0.

Στο 36΄μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΑΙΑΝΤΑ, Ο Αντρ. Μπετσόκου έπιασε κεφαλιά την οποία απέκρουσε με το χέρι ο Λ. Λυμπερόπουλος, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ο διαιτητής έδειξε το σημαίο του πέναλτυ και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΑΙΑΝΤΑ.

Το πέναλτυ εκτέλεσε αυτή τη φορά ο Γ. Αρώνης και με το 1ο του γκολ στη σεζόν, έδωσε το προβάδισμα στο ΚΑΣΤΡΟ.

Στο 41΄ο Πετρ. Μπούμπαλης μπήκε ωραία στην περιοχή του ΑΙΑΝΤΑ και ανατράπηκε από τον Ι. Γορανίτη, κερδίζοντας το 3ο πέναλτυ για την ομάδα του.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γ. Αρώνης, ο οποίος αυτή τη φορά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΑΙΑΝΤΑ  που κράτησε το 1-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα για το 1ο ημίχρονο.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το 1ο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πέτυχαν το 2-0 με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σπ. Παπούλια στο 50΄.

Στο 59΄ο Μιχ. Κοντάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χ. Πιερράκου.

Οι γηπεδούχοι έριξαν λίγο το ρυθμό τους και έτσι οι φιλοξενούμενοι έχοντας σύμμαχο και το δυνατό αέρα, άρχισαν να πιέζουν προσπαθώντας να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και στο 70΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Α. Τομμόρι και κακή αντίδραση του τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ Αντρ. Ντιακονέσκου, μείωσαν σε 2-1.

Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι είχε ένταση, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πετύχουν το 3ο γκολ και να καθαρίσουν το παιχνίδι, αλλά και τους φιλοξενούμενους να «ψάχνουν» την ανατροπή.

Στο 77΄ο Αντρ. Μπετσόκου βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΑΙΑΝΤΑ αλλά δεν τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση, χάνοντας την ευκαιρία και στο 79΄ο ΑΙΑΝΤΑΣ είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Δ. Μπουτσικάρη, ο οποίος βρέθηκε πλάγια αριστερά στην περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, αλλά το συρτό σουτ που έκανε αποκρούστηκε από τον Αντρ. Ντιακονέσκου.

Στο 89΄αρχικά ο Ν. Γραμματικάκης και μετά ο Δ. Ράντεφ δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη φάση από τη μικρή περιοχή των φιλοξενουμένων και έτσι έμεινε το 2-1, που ήταν μια δίκαιη νίκη για το ΚΑΣΤΡΟ, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο.

Πολύ καλή η διατησία των Σπ. Λιάρου, Π. Σόβολου και Α. Βουνάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΣΤΡΟ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Γ. Κυριαζάκος (73΄ Χρ. Χούτρης), Σπ. Παπούλιας, Παν. Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός, Γ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου, Βαγγ. Χάδιαρης, Πετρ. Μπούμπαλης (73΄ Νικ. Γραμματικάκης), Μιχ. Κοντάκος (88΄ Στ. Αρματάς), Ιακ. Μάρκος (68΄Δημ.Ράντεφ).

Δεν αγωνίστηκαν: Βασ. Χούτρης, Βασ. Γάγκας, Γ. Λάμπρος, Αλ. Σκάγκος, Όμ. Πελτέκης

ΑΙΑΝΤΑΣ (Γιωρ. Ξανθάκος): Χ. Πιερράκος, Π. Μαρτσούκος, Λ. Λυμπερόπουλος, Δ.Ταγκλής, Ι. Γορανίτης, Χ. Βλαχάκης (49΄Ι. Πετράκος), Ι. Χίος (46΄Δ. Λεοντακιανάκης), Δ. Καρνιάτης, Π. Κουφάκος (58΄S.Cuni ), Α.Τοmmori, Δ. Μπουτσικάρης.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76