UA-49499200-1

Κάστρο Μονεμβασίας – Ήφαιστος Βρονταμά: 2-2

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Δυνατό παιχνίδι , με φόντο την 4η θέση της βαθμολογίας, έγινε την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στο γήπεδο Αγίας Παρασκευής, ανάμεσα στο ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας και τον ΗΦΑΙΣΤΟ Βρονταμά.

Οι γηπεδούχοι, παρά τις σημαντικές τους απουσίες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, «πλήρωσαν» όμως τα ατομικά λάθη τους και βρέθηκαν 2 φορές πίσω στο σκορ χωρίς να έχουν απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά είχαν το σθένος και την ποιότητα να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν κυρίως στο πολύ δυνατό παιχνίδι τους και στις αντεπιθέσεις προκειμένου να πάρουν κάτι από το παιχνίδι αυτό.

Στο 6΄ ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Ι. Στυλιανάκος και με κοντινή κεφαλιά από την μικρή περιοχή, ο αμαρκάριστος Ι. Φερίζης  έκανε το 0-1.

Στο 13΄ μετά από ωραίο συνδυασμό ο Βασ. Γάγκας βγήκε από δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Νικ. Παναρίτης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Χ. Απαλόδημα και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια, κυρίως με τον Πετρ. Μπούμπαλη να γίνουν απειλητικοί, όμως δεν ήταν καλοί στην τελική προσπάθεια κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 1-1.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, αλλά και πάλι να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο 58΄. Ο Γ. Καλογιάννης μπήκε στην περιοχή, ξέφυγε από 2 αμυντικούς του ΚΑΣΤΡΟΥ πλάσαρε χλιαρά,  ο τερματοφύλακας Κων. Τσιμπίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Ι. Φερίζης βρέθηκε και πάλι μόνος του και με κοντινό πλασέ πέτυχε ένα εύκολο γκολ, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο να ανατρέψουν το σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιστρατεύοντας κυρίως το δυναμικό παιχνίδι τους προσπαθούσαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους.

Στο 70΄ο Πετρ. Μπούμπαλης  μπήκε στην περιοχή, όμως κλείστηκε από 2 αμυντικούς λίγο πριν πλασάρει και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στο 77΄ ο Γιωργ. Κυριαζάκος συνδυάστηκε από δεξιά με τον Αντ. Μπετσόκου, μπήκε στη περιοχή αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Στο 82΄ο Βαγγ. Χάδιαρης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έβγαλε καταπληκτική μπαλιά στον Γιωρ. Αρώνη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και λίγο πριν σκοράρει ανατράπηκε από τον Σ. Μάντη, με το διαιτητή Δ. Καρβούνη να καταλογίζει το καθαρό πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαγγ. Χάδιαρης και με ψύχραιμο συρτό  σουτ στη δεξιά γωνία του Χ. Απαλόδημα έκανε το 2-2 στο 83΄.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα υπολειπόμενα λεπτά, προσπαθώντας να κάνουν την ολική ανατροπή, όμως το σκορ δεν άλλαξε και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις 2 ομάδες ισόπαλες με 2-2, αποτέλεσμα που διατήρησε τον ΗΦΑΙΣΤΟ Βρονταμά στην 4η θέση.

Καλή η διαιτησία των Δ. Καρβούνη, Αν. Αντωνόπουλου και Ι. Ζαχαράκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Κων. Τσιμπίδης, Βασ. Γάγκας (65΄ Γιωργ. Κυριαζάκος), Ιακ. Μάρκος, Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωργ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου, Βαγγ. Χάδιαρης, Πετρ. Μπούμπαλης, Μιχ. Κοντάκος (65΄ Κλ. Χαμίτα), Νικ. Παναρίτης.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Γ. Κάλα, Αντρ. Ντιακονέσκου, Όμ. Πελτέκης, Αλ. Σκάγκος και Βασ. Χούτρης.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ (Νείλος Καρράς): Χ. Απαλόδημας, Μ. Μπάλλιου, Μ. Πετρούλιας, Σ. Μάντης, Σ. Κατσούλης, Ι. Φερίζης, Γ. Καλογιάννης (88΄Α.Φερίζης), Ι. Στυλιανάκος (Γ. Μπέκας), Γ. Κανελλάκης, Η.Τ σίκαρης (68΄ Γ. Λαμπρινός), Δ. Βασιλούνης.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76