UA-49499200-1

Κάντε το νερό σας ακόμη πιο υγιεινό με 4 συμβουλές

28.6.2016_Κάντε το νερό σας ακόμη πιο υγιεινό

Όλοι έχουμε ακούσει για το πόσο ευεργετικό είναι το νερό με το λεμόνι κάθε πρωί. Είναι, όμως, το λεμόνι το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό μας; Όχι φυσικά!

Τώρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι πλησιάζει, δεν θα ήταν καλή ιδέα να εμπλουτίσουμε φυσικά το νερό μας, χαρίζοντάς τους έξτρα ιδιότητες; Αφήστε τα αναψυκτικά και τους χυμούς στην άκρη και διαλέξτε με ποιο τρόπο θα ενισχύσετε το νερό σας, δίνοντάς του γεύση και οφέλη.

Νερό με αγγούρι

Αν προτιμάτε μια γεύση λιγότερο γλυκιά, τότε το νερό με αγγούρι είναι η λύση. Προσθέστε μερικές φέτες αγγουριού στο ποτήρι σας και αφήστε το να χαρίσει έξτρα δροσιά και φρεσκάδα στο νερό σας. Αν έχετε το χρόνο, γεμίστε μια μεγάλη κανάτα με φέτες αγγουριού και νερό και αφήστε τη στο ψυγείο. Η δροσερή τους γεύση θα σας αποτρέψει από το να πιείτε αναψυκτικό, ενώ βοηθά να μειωθεί η επιθυμία σας για τραγανές τροφές.

Νερό με κατεψυγμένα μούρα

Μούρα είναι τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σμέουρα και όλα τα φρούτα της οικογένειας, τα οποία μπορείτε να καταψύξετε και να τα προσθέσετε στο νερό σας. Το νερό με μούρα θα… τιθασεύσει τις λιγούρες σας για γλυκό και θα σας ενυδατώσει.

Νερό με εσπεριδοειδή

Το νερό με λεμόνι είναι ίσως το πιο διαδεδομένο, αλλά δεν είναι το μόνο. Το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, το μανταρίνι κ.ο.κ. είναι εξίσου ευεργετικά για τον οργανισμό σας και μπορείτε να αξιοποιήσετε τις σταγόνες τους στο νερό σας καθημερινά ή να κόψετε φέτες τους και να τις προσθέσετε στο νερό σας, μαζί με μυρωδικά, όπως βασιλικός. Προσθέστε μερικές φέτες του φρούτου που σας ενδιαφέρει σε μια κανάτα με νερό, μαζί με λίγο βασιλικό και αφήστε το για 1-2 ώρες. Το μείγμα αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της λιγούρας για αλμυρά.

Νερό με δυόσμο

Φτιάξτε δροσερά παγάκια δυόσμου, χρησιμοποιώντας νερό και δυόσμο στις παγοθήκες σας και καταψύχοντάς τες. Αν ο δυόσμος δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα βότανα και μυρωδικά, όπως βασιλικό ή δενδρολίβανο. Προσθέστε τα αρωματικά παγάκια στο νερό σας και απολαύστε το.

Και μην ξεχνάτε ότι το φυσικά αρωματισμένο νερό:

  • Μπορεί να σας κρατήσει μακριά από τα αναψυκτικά και άλλα ανθυγιεινά σνακ
  • Σας ενυδατώνει
  • Σας χαρίζει έξτρα βιταμίνες
  • Σας κάνει να θέλετε να πιείτε περισσότερο νερό

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76