UA-49499200-1

Θεμελιώθηκε το νέο κτίριο του Λιμεναρχείου Νεάπολης

Η τελετή Αγιασμού θεμελίωσης, του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών,  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  28 Σεπτεμβρίου 2021. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Παναγιώτης  Αρώνης.

Το κτίριο  του Λιμεναρχείου Νεάπολης, κατασκευάζεται σε οικοπεδική έκταση που βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης, με αποκλειστική χρήση  Λιμεναρχείο, την οποία παραχώρησε ο Δήμος Μονεμβασία για το σκοπό αυτό.

Η κατασκευή του διωρόφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας  514,15  τμ,  το οποίο θα στεγάσει μαζί και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μονεμβασίας, έχει συνολικό προϋπολογισμό  796.906,00 ευρώ. Χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με αρχικό προϋπολογισμό 180.000 ευρώ, ενώ έχει εξασφαλιστεί  για το 2021 και επιπλέον πίστωση  150.000 ευρώ.

Η συνολική  μελέτη του κτιρίου, το οποίο πληροί τις προδιαγραφές βιοκλιματικού σχεδιασμού, έγινε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μονεμβασίας, καθώς και η δημοπράτηση του έργου.

Στον αγιασμό από την Δημοτική Αρχή  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης, οι αντιδήμαρχοι  Κουτσονικολής Χαράλαμπος και Μαρούσης Χαράλαμπος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας  Καλογερίνης Ηλίας,  ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μπουτέρης και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ραφαηλίδη Βασιλική και Μαυρομμάτης Παναγιώτης. Από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μονεμβασίας παρευρέθηκε  ο Σταθάκης Παρασκευάς, που είναι  και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου.

Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης παρόντες ήταν ο Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος Μοτσάκος Θεόδωρος και η Υπολιμενάρχης, Πλωτάρχης Χριστοφοράκη Βασιλική.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76