UA-49499200-1

Θεμελιώθηκε η νέα γέφυρα του Ευρώτα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για ολόκληρη τη Λακωνία, η νέα γέφυρας του Ευρώτα, στην Σκάλα, προϋπολογισμού 4.465.000,00 ευρώ, θεμελιώθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

«Ένα έργο ουσιαστικό και απολύτως απαραίτητο που η περιοχή περίμενε για δεκαετίες», όπως σημείωσε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας τον ρόλο της νέας γέφυρας, τόσο στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας όσο και στην άνετη και ασφαλή κίνηση που θα παρέχει στους ντόπιους αλλά και στους επισκέπτες της Λακωνίας.

Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Νίκας η νέα γέφυρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες, ενώ παράλληλα αυτό το διάστημα εκπονούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι μελέτες δύο ακόμα εξαιρετικά σημαντικών έργων στην ίδια περιοχή των παρακάμψεων Σκάλας και Βλαχιώτη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον μελετητή του έργου της νέας γέφυρας Κωνσταντίνο Λιόντο για το γεγονός ότι προσέφερε δωρεάν τη μελέτη για αυτό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ του επέδωσε τιμητική εγχάρακτη πλακέτα με την μορφή του Πέλοπα.

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Π. Νίκα απηύθυνε από την πλευρά του και ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος στην δική του ομιλία, τονίζοντας ότι το έργο της νέας γέφυρας βάζει τον εν λόγω δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.

Νωρίτερα, μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του έργου, επισημαίνοντας ότι για την υλοποίησή του θα πρέπει να πιστωθεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας που το επεδίωξε καταβάλλοντας συστηματική όσο και επίπονη προσπάθεια και παράλληλα, έδωσε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου έργου.

Στην εκδήλωση της θεμελίωσης, παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου αντιπύραρχος Κώστας Γραφάκος, υποψήφιοι βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Check Also

Τα βιβλιοπωλεία Μονεμβασίας ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, τα βιβλιοπωλεία της Μονεμβασίας, «ΧΑΡΤΙ ΜΟΛΥΒΙ» της Κατερίνας Κλινάκη, «4BOOKS&TOYS» του …

G-EZ117CQG76