UA-49499200-1

Η Tesla άρχισε την παραγωγή κεραμιδιών για ηλιακές σκεπές

Η Tesla ανακοίνωσε ότι άρχισε να κατασκευάζει τα ειδικά της κεραμίδια για ηλιακές στέγες στο εργοστάσιό της στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης τον προηγούμενο μήνα, και ότι έχει ήδη αρχίσει την προεργασία στα σπίτια πελατών που έδωσαν πέρυσι προκαταβολές των 1.000 δολαρίων για κρατήσεις.

Όπως σημειώνει το Reuters, η ηλιακή σκεπή, που παράγει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να απαιτούνται συμβατικοί συλλέκτες, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας για την προώθηση ενός πολυτελούς τρόπου ζωής χωρίς ορυκτά καύσιμα. Η Tesla είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο προϊόν τον Οκτώβριο του 2016, καθώς επεδίωκε την απόκτηση της SolarCity, και είχε τότε αναφέρει ότι η διάθεση θα άρχιζε κατά το καλοκαίρι του 2017. Ωστόσο τον Νοέμβριο ο ιδρυτής της, Έλον Μασκ, είπε πως το προϊόν περνούσε μια διαδικασία δοκιμών έξι μηνών.

Αρκετοί εργαζόμενοι και στελέχη της Tesla, περιλαμβανομένου του Μασκ, έχουν εγκαταστήσει ηλιακές στέγες τέτοιου τύπου στα σπίτια τους, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος. Οι προπαραγγελίες άρχισαν τον Μάιο, με τους ενδιαφερόμενους να πληρώνουν προκαταβολή 1.000 δολαρίων. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσες παραγγελίες/ κρατήσεις έγιναν, ωστόσο οι εγκαταστάσεις αναμένεται να αρχίσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Tesla, οι ηλιακές σκεπές της θα κοστίζουν 10%-15% λιγότερο από τις συμβατικές σκεπές, συν τα έξοδα των παραδοσιακών ηλιακών συλλεκτών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76