UA-49499200-1

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος από τους Encardia στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο σκηνικός μονόλογος και έργο σταθμός του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου (1909-1990) «Η σονάτα του σεληνόφωτος», θα λάβει χώρα για δεύτερη φορά φέτος στη πλατεία της Χρυσαφίτισσας, στο Κάστρο Μονεμβασίας, την Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Το συνολικό έργο (κείμενο ζυμωμένο με πρωτότυπα τραγούδια και μουσικά μοτίβα) έχει οδηγό την αισθητική ταυτότητα των Encardia. Η μελοποίηση των στίχων του Ρίτσου άλλοτε ανασύρει μελωδίες και ρυθμούς από τον ιταλικό Νότο και άλλοτε μελωδικές γραμμές της Σονάτας του Μπετόβεν που συνδιαλέγονται με τα πρωτότυπα μουσικά θέματα. Λαϊκά τραγούδια των ελληνόφωνων της Απουλίας έρχονται σαν αναμνήσεις, συνοδεύοντας και όχι επισκιάζοντας τον λόγο, φωτίζοντας τις εικόνες του κειμένου από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η καλοσχεδιασμένη παρουσία των χορευτών υπογραμμίζει τις εικόνες του ποιήματος και συντελεί στη δημιουργία ενός ονειρικού τοπίου όπου ο λόγος αναπνέει μέσα στη μουσική και μεταμορφώνεται συνεχώς χωρίς να αλλοιώνεται.

Συντελεστές
Μουσικές συνθέσεις – Τραγούδια: Μιχάλης Κονταξάκης
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Άννα Θεοδωρίδου
Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφία: Δάφνη Σταθάτου
Επιμέλεια ήχου: Πασχάλης Κολέντσης
Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Πουλίδης
Αφήγηση: Άννα Θεοδωρίδου
Μουσικοί επί σκηνής: Βαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι), Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι), Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, φωνητικά), Κώστας Κωνσταντάτος (τραγούδι, μαντολίνο, κρουστά)
Χορευτές επί σκηνής: Δάφνη Σταθάτου, Γιώργος Παπαδόπουλος

Για κράτηση θέσης πατήστε εδώ.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76