UA-49499200-1

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναβιώνει την υφαντική τέχνη στο Γεράκι

Η δομή για την εκμάθηση της Υφαντικής Τέχνης του ορθού αργαλειού στο Γεράκι Λακωνίας, είναι σχεδόν έτοιμη. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που αφορά σε αργαλειούς, νήματα, σκαμνάκια, στημόνια κ.λπ, παρελήφθη την Πέμπτη 10 Ιουνίου, από την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Ο Δημοτικός Ξενώνας Γερακίου, το κτίριο που θα φιλοξενήσει τη δράση, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τις υφάντρες που θα εκπαιδευτούν για να αναβιώσουν την σπουδαία αυτή Τέχνη.

Η δομή αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου, αφού η αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.», συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει πραγματικότητα και στον προβλεπόμενο χρόνο, η προσπάθεια διάσωσης, ανάδειξης και προώθησης της Υφαντικής Τέχνης, που αναμφίβολα αποτελεί ξεχωριστό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τοπικής μας παράδοσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του:

– Στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα που συνδράμουν καθοριστικά την λειτουργία της δομής υφαντικής τέχνης, παραχωρώντας τον Δημοτικό Ξενώνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση,
-Στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών που αποτέλεσαν την ψυχή της όλης προσπάθειας και
-Στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» που ανέλαβε επιτυχώς τις διοικητικές διαδικασίες του εγχειρήματος.

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76