UA-49499200-1

Η Νεάπολη υποδέχθηκε το ντοκιμαντέρ «Λιτή Αφθονία»

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2022, προβλήθηκε στη Νεάπολη το ντοκιμαντέρ «Λιτή Αφθονία», της Φραντζέσκας Ρωμάνου και του Γιώργου Σαβόγλου, στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Limira mare.

Πρωταγωνιστής ο κυρ Βαγγέλης, ένας κάτοικος των Βατίκων, ο οποίος ήταν παρών στην πρώτη αυτή προβολή, αποδεικνύοντας στο καθένα από εμάς ότι η ιστορία γράφεται από καθημερινούς ανθρώπους και ότι η ομορφιά της ζωής κρύβεται σε απλά πράγματα.

Η Φραντζέσκα Ρωμάνου με ανακοίνωσή της δηλώνει:

Η χαρά των σκηνοθετών μεγάλη αλλά και του πρωταγωνιστή μας μεγαλύτερη. Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα, ευτυχώς οι όρθιοι τακτοποιήθηκαν γρήγορα και το χειροκρότημα που εισπράξαμε ήταν από καρδιάς και δυνατό. Οι εντυπώσεις, τα λόγια των θεατών που την είδαν, οι αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, μας συγκίνησαν ακόμα πιο πολύ και μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.

Ευελπιστούμε σε επόμενη προβολή, στα Βάτικα Λακωνίας με το νέο χρόνο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μέρες πριν και με τον καιρό σύμμαχο μας… Επόμενη στάση του ντοκιμαντέρ στην Κρήτη, σύντομα θα ανακοινώσουμε ημερομηνία και περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστούμε για την φωτογράφιση τον Δημήτρη Δελακοβία, τη Μαρία Κατράκη και τον Γιώργο Τάντουλο, που φιλοξένησε την ταινία στο όμορφο ξενοδοχείο του.

Με ανάρτηση της η Δέσποινα Βαγγέλογλου αναφέρει:

Ξαφνικά γίναμε παρατηρητές της ζωής ενός ανθρώπου που ο τρόπος και η καθημερινότητα του, κάνει τον καθένα ξεχωριστά, όχι να κρίνει την επιλογή ενός ανθρώπου να ζει ελεύθερα όπως ο ίδιος βιώνει την αίσθηση της ελευθερίας, αλλά και τον μόχθο της επιβίωσης και σε κάθε κίνηση, βλέμμα, προσπάθεια, επιτυχία, αποτυχία, γέλιο ικανοποίηση ή μελαγχολία που τόσο ζωντανά η κάμερα κατέγραψε στο βλέμμα του κυρ Βαγγέλη, άφησε στον θεατή μια αίσθηση θαυμασμού παράλληλα και μια αίσθηση που έκανε τον καθένα να αναρωτηθεί, τελικά πως είναι να ζεις ελεύθερος πως είναι να γίνεσαι ένα με την θάλασσα με την γη και πάντα να νιώθεις ευγνώμων για ότι σου δίνει και για ότι σου παίρνει και πιο το τίμημα.

Λιτή Αφθονία: Ένας τίτλος ντοκιμαντέρ που θα τον κατανοήσει ο καθένας μόνο όταν το δει. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι με ανοιχτούς ορίζοντες, ας τους ακολουθήσουμε…

Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το προσεχές διάστημα πρόκειται να προβληθεί στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στα Χανιά, ενώ η ΕΡΤ το έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα της.

Αναλυτικά οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ:
Παραγωγή: Αμάντα Λιβανού, Ισαβέλλα Αλοπούδη, Neda Films
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Φραντζέσκα Ρωμάνου , Franki Roma, Γιώργος Σαβόγλου
Μοντάζ: Αθανάσιος Ντόβας
Σχεδιασμός ήχου: Niko Palamares
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Σαβόγλου
Συνεργάτης Παραγωγός: Μαρία Χαντζάκου

Για περισσότερες πληροφορίες: Λιτή Αφθονία

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Δελακοβίας

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76